Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

PLANLEGGER AKTIVITETENE I FUTUREBUILT BERGEN: Fra v: Odin Søgnen (Klimaetaten) Tarje Wanvik (Plan- og bygningsetaten, Maria Molden (Byarkitekten) Tordur Bryngeirsson (FutureBuilt/Byarkitekten) Tina Larsen (Byarkitekten,) Mette Torslett (Byantikvaren), Andreas Tveit (Plan- og bygningetaten) og Ole Petter Løtvedt (Plan- og bygningsetaten). Foti: Maja Vedå

Jakter forbildeprosjekter i Bergen

Utbyggere med høye klimaambisjoner kan utvikle sine prosjekter under innovasjonsprogrammet FutureBuilt.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 22. februar 2023 10:48 (Oppdatert 12. mai 2023 11:14 )

Etter ti år med Futurebuilt i Oslo-regionen, har innovasjonsprogrammet nå kommet til Bergen. Bergen kommune inviterer nå, gjennom Byarkitekten, Klimaetaten, Plan- og bygningsetaten og Byantikvaren, eiendomsaktører som vil fremme bærekraftige prosjekter til et eget bransjemøte for FutureBuilt Bergen.

– FutureBuilt Bergen er en arena der foregangsprosjekt blir synliggjort og der ambisiøse aktører med prosjekter som viser vei, får bistand fra samarbeidspartnere og fagmiljø til å komme i mål med bærekraftige prosjekt som gjør Bergen til en bedre by å leve i, sier prosjektleder FutureBuilt, Tordur Bryngeirsson.

– Vi er veldig glade for at FutureBuilt Bergen blir virkelighet. Dette er et kvalitetsprogram som kan løfte byen, fagmiljøene og arkitekturen, sier byarkitekt Maria Molden.

Bransjemøtet som skal presentere prosjektene blir den 9. mars. Eiendomsutviklerne som vil være med må melde seg på innen den 24. februar klokken 15.

– Det er viktig for FutureBuilt-programmet i Bergen å få prosjekter med bredde i type funksjon, fase og kompleksitet. Det kan være skole, sykkelskur, park, kontorbygg, boligprosjekt e.l. Prosjektene kan ha kommet kort eller langt, til reguleringsplan eller byggesak, det vesentlige er at ambisjonsnivået i FutureBuilt oppfylles, inviterer prosjektleder Bryngeirsson.

Prosjektet må oppfylle kvalitetskriteriene til FutureBuilt.

Bergen kommune har en ambisjon om å løfte 6-12 prosjekter fra Bergen inn i forbildeprogrammet i løpet av de første tre årene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper seg opp i Minde Næringspark

Nyheter / tirsdag 27. februar 2024

Tar over driften av Opus 16

Nyheter / mandag 26. februar 2024

Her bygger Nåbo 178 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Stiftelse selger blokk med 49 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Grønt lys for 300 boliger

Nyheter / onsdag 21. februar 2024

Nye rekorder for Oasen

Nyheter / tirsdag 20. februar 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no