Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VOKSER: CEO Johan Rasting i Bo Coliving har mer enn doblet antall rom i Bergen etter det siste storkjøpet. Foto: Linda Varpe (www.fotografvarpe.no)

Kjøper 17 eiendommer for over en halv milliard

Bo Coliving har vært på et nytt kjøpsraid i Bergen og sikret seg 127 utleieleiligheter.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 26. januar 2024 6:35 (Oppdatert 26. februar 2024 12:37 )

Kjøpet av 17 eiendommer med totalt 127 leiligheter i Bergen innebærer at Bo Coliving dobler antallet rom i selskapets Bergensportefølje.

– Vi går fra ca. 250 til 600 rom i vår portefølje i Bergen. Bergen har vist seg å være et attraktivt, men fragmentert, leiemarked, og vi ser frem til å tilby profesjonalisert utleie til enda flere unge og studenter gjennom Bo Coliving-plattformen, sier CEO i Bo Coliving Johan Rasting.

Det er Colliers Project Finance som har bistått som tilrettelegger, og Privatmegleren Næring Vest har bistått flere de til sammen seks forskjellige selgerne.

– Det har vært en liten øvelse å fremforhandle avtaler med seks ulike selgere parallelt, men vi opplever at dialogen har vært konstruktiv og at vi sammen med selgerne har kommet frem til gode løsninger. Dette er attraktive sentrumseiendommer som skal utvikles videre til gode og trygge hjem tilpasset byens mange studenter, sier Rasting

Blant eiendommene Bo Coliving nå tar over, er Nygårdsgaten 35, 60 og 66, eiendommer som ligger rett ved flere av selskapets nåværende eiendommer. Selger av disse eiendommene er BergensGruppen. Bo Coliving tar over porteføljen innen høsten. BergensGruppen har også tidligere solgt eiendommer til Bo Coliving og opplever at avtalen de har fått i stand kommer både leietakere, kjøper og selger til gode.

Blant eiendommene som Bo Coliving har kjøpt, er Sydnesgaten 8.

– Helt fra Bo Coliving tok kontakt med oss tidlig i høst og frem til avtalen som nå er signert, har vi opplevd dialogen som ryddig og god. For oss har det vært viktig å finne en kjøper som ivaretar leietakerne og utvikler eiendommen videre på en god måte, noe vi opplever at vi får med Bo Coliving, sier forretningsutvikler i BergensGruppen Christer Nesttun.

I fjor kjøpte amerikanske Heitman opp Bo Coliving, og siden august 2023 har selskapets eiendomsportefølje vokst med ca. 50 prosent. I forbindelse med overtakelsen uttalte Caleb Mercer, Managing Director of European Real Estate Investment i Heitman, at Bo Coliving representerte en attraktiv plattform og at de så frem til å utvikle det private studentboligmarkedet i Norge videre. At Bo Coliving satser, er det ingen tvil om.

– Eiendommene vi nå kjøper i Bergen handles utelukkende på egenkapital, noe som viser den finansielle backingen og tilliten våre nye eiere viser oss, og vi ser allerede på muligheter for å ytterligere øke tilstedeværelsen i byen, avslutter Rasting.

Etter transaksjonen teller Bo Colivings portefølje godt over 2000 rom fordelt på 75 eiendommer i 14 norske byer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper seg opp i Minde Næringspark

Nyheter / tirsdag 27. februar 2024

Tar over driften av Opus 16

Nyheter / mandag 26. februar 2024

Her bygger Nåbo 178 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Stiftelse selger blokk med 49 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Grønt lys for 300 boliger

Nyheter / onsdag 21. februar 2024

Nye rekorder for Oasen

Nyheter / tirsdag 20. februar 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no