Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Christies Gate 14 er blant eiendommene som er omfattet av transaksjonen.

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

De samlede leieinntektene er på ca. 10 millioner kroner. Selger er den Bergen-baserte investoren Kan Cao.

Tore Årdal

torsdag 18. april 2024 8:07 (Oppdatert 23. mai 2024 10:29 )

– Vi ble kontaktet av megler, som visste at vi var interessert i denne typen eiendomsportefølje, og spurt om det kunne være av interesse å gå i dialog med Nordic Group om kjøp av denne boligporteføljen. Vi følte at vi fikk en god relasjon og dialog med selger, og likte eiendommene. De ligger sentralt, det er flere hjørnegårder, og vi har tro på utleiemarkedet på lang sikt. Akkurat i dagens økonomiske klima vil det jo ikke gi veldig god avkastning, men vi tenker langsiktig, sier Christer Nesttun i MiNe Eiendommer AS.

Han eier det sistnevnte selskapet sammen med Jostein Michaelsen. De har nå kjøpt følgende eiendommer av Nordic Group: Christies Gate 14, Nygårdsgaten 33, Nygårdsgaten 70, Strømsgaten 48, Rosenberggaten 38, Nye Sandviksveien 1 og Magnus Barfotsgate 33.

Megler var EiendomsMegler 1 Bergen Næringseiendom ved Kurt Furnes. Nordic Group Holding AS,  som altså var selger, er eid av den Bergen-baserte investoren Kan Cao.

Totalt rommer eiendommene 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner. Nesttun ønsker ikke å oppgi de leieinntektene, men regnskapene til single purpose-selskapene, viser at de totalt genererer årlige inntekter på ca. 10 millioner kroner.

Hvordan planlegger dere å utvikle disse eiendommene?

– Tidligere eier har holdt eiendommene vedlike, men tross dette ser vi at det er behov for å løfte de opp til en god forventet standard i dagens marked. Dette vil innebære en del arbeid med tekniske installasjoner, og en del oppgraderinger av overflater og nødvendig. Vi er i disse dager i prosess med å informere leietakerne om dette, og planlegger å få utført arbeidet i tomme hus i løpet sommeren. Videre har vi bare tenkt å drive ordinær boligutleie på eiendommene, svarer Nesttun.

Han forteller at porteføljen i all hovedsak består av ordinære leiligheter som egner seg best for et langtidsmarked og studentutleie.

– Leiemarkedet stiger veldig om dagen, prisene øker raskt, og tilbudet av utleieboliger reduseres da flere utleiere selger unna bygårder stykkevis og delt. Vi velger å gå motstrøms, og klamrer oss til masten og fortsetter å drive med boligutleie, sier han.

Hvorfor de velger å fortsette å drive med eiendom i dagens marked, er Nesttun spør seg selv om hver dag.

– Det er ikke alltid at jeg har et godt svar. Men, til tross for at vi som alle andre blir angrepet av høyere renter, høyere skatter, og må konkurrere med utenlandske investorer med urettferdige konkurransefordeler ovenfor oss nordmenn, så har vi tro på at å eie sentrale boligeiendommer blir bra på sikt. Folk må bo, og flere velger nå leiemarkedet fremfor å kjøpe seg bolig, som igjen gjør at det kan bli attraktivt å eie boligeiendommer. Vi er lokale investorer som liker Bergen sentrum veldig godt, og ønsker enn så lenge å investere lokalt, sier han.

Har du planer om å kjøpe ytterligere eiendommer, og hva ser du i så fall etter?

– Vi sier til oss selv i selskapet at «nå er vi ferdig, nå må vi vente litt» hele tiden, men så klarer vi ikke å si nei til spennende transaksjoner som vi har tro på. Så ja, jeg tror vi kommer til å kjøpe mer eiendom. Men i dagens marked er vi ekstremt selektive, og må velge veldig nøye med hvilke transaksjoner vi satser på. Boligeiendom er alltid interessant, men vi ser også etter næringseiendom med trygg og god kontantstrøm med solide motparter. Eller kombinasjonseiendommer med utviklingspotensial, svarer Nesttun.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Odfjell Land kjøper utviklingstomt på Kokstad

Nyheter / mandag 27. mai 2024

Har aldri opplevd maken til interesse for boligprosjekt

Nyheter / søndag 26. mai 2024

Nærmer seg 100 millioner i leieinntekter

Nyheter / torsdag 23. mai 2024

Penger i kassen gir flere studentboliger i vest

Nyheter / onsdag 22. mai 2024

Har omfattende planer på Birkelandsskiftet

Nyheter / tirsdag 21. mai 2024

Slitt industritomt skal forvandles til et attraktivt sted å bo og jobbe

Nyheter / torsdag 16. mai 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no