Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SENTRALT: Kontorbygget er sentralt plassert rett ved Bybanen.

Kjøper bevaringsverdig bygg i Bergen

GK kjøper det gamle administrasjonsbygget til Bergensmeieriet i Minde Allé 10, og skal sammen med SQM utvikle eiendommen til et moderne og bærekraftig kontorbygg for GKs virksomhet i Bergen.

Tore Årdal

mandag 11. mars 2024 9:45 (Oppdatert 18. april 2024 14:00 )

Det bevaringsverdige bygget skal rehabiliteres med fokus på ombruk, høy energieffektivitet og godt inneklima. Ambisjonen er at det rehabiliterte bygget skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM In-Use.

– De mest miljøvennlige byggene er de som allerede er bygget. For å skape et mer bærekraftig samfunn, må vi utnytte de byggene vi har. Det ligger et enormt potensial i å rehabilitere eksisterende bygg til å være moderne og energieffektive med godt inneklima, sier Christopher Karlsen, administrerende direktør i GK Gruppen Eiendom, i en pressemelding.

Kontorbygget er sentralt plassert rett ved Bybanen, og er nærmeste nabo til ett av Obos’ nyeste boligutviklingsprosjekt på den gamle meieritomten – en del av det store transformasjonsprosjektet som skal bli Mindebyen.

– Vi ser frem til å samarbeide med Obos og andre eiendomsbesittere om å skape et trivelig, bærekraftig og fremtidsrettet område for både de som skal bo og jobber her, samt andre som besøker Mindebyen, sier Karlsen.

Det rehabiliterte bygget skal etter planen være innflytningsklart ved årsskiftet 2026/2027, og vil da bli hovedsete for GKs virksomhet i Bergen og mer enn 200 ansatte.

GK kjøper eiendommen fra Areal Eiendomsutvikling AS gjennom selskapet Skogshorn Eiendom AS, og eiendomsutviklingen vil skje sammen med SQM som også har en eierandel i prosjektet.

Kyte Næringsmegling har bistått som søkemegler og rådgiver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no