Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STORE PLANER: Tarjei Hegland i Svalinn Group har store planer for tomten i Bjørnafjorden.

Kjøper tomt – vil samle matbransjen

Svalinn Property har kjøpt en tomt på 30-45 mål i Lyseparken i Bjørnafjorden og vil utvikle en fremtidsrettet «Foodpark» på tomten.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 6. mai 2024 22:53 (Oppdatert 23. mai 2024 10:28 )

Svalinn Property har inngått avtale med Bjørnafjorden Utviklingsselskap om kjøp av tomten på 30-45 mål tomteareal i Lyseparken i Bjørnafjorden kommune.

Området skal utvikles for å samlokalisere aktører innen næringsmiddelindustrien. Ifølge en pressemelding vil det bli fokus på energioptimalisering, bærekraft, hygiene og matsikkerhet for aktører som bidrar til kortreist mat.

– Vi opplever Lyseparken som et strategisk knutepunkt for logistikk og distribusjon til og fra Bergen og omegn. I tillegg gir plasseringen tilgang til et attraktivt arbeidsmarked i Bjørnafjorden kommune, sier Tarjei Hegland i Svalinn Group.

Med bare ti minutters reisetid til Lagunen i Bergen ved ny E39 (Svegatjørn-Rådal), 5 minutter fra Lyseparken til Bergen sentrum og 14 minutter til Flesland, mener Svalinn Property at beliggenheten er attraktiv for leietakere.

– For øyeblikket er vi i forhandlinger med flere aktører og vi vil bruke den tid som er nødvendig for å sette sammen en god blanding av bedrifter, fortsetter Hegland.

Svallin er ute etter leietakere innenfor grossist- og distribusjonsfunksjon, lokal kjøttproduksjon, industribakeri, samt fiskeforedling, bryggeri eller lignende. Det skal også etableres frysehotell i parken, som kan betjene eksterne leietakere i tillegg til å avlaste leietakere i parken i perioder med behov for ekstra frysekapasitet.

Prosjektet er på 12.600 kvadratmeter, hvorav rundt 1.700 kvadratmeter blir kontorareal. Byggetid er planlagt å være på 15 måneder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Odfjell Land kjøper utviklingstomt på Kokstad

Nyheter / mandag 27. mai 2024

Har aldri opplevd maken til interesse for boligprosjekt

Nyheter / søndag 26. mai 2024

Nærmer seg 100 millioner i leieinntekter

Nyheter / torsdag 23. mai 2024

Penger i kassen gir flere studentboliger i vest

Nyheter / onsdag 22. mai 2024

Har omfattende planer på Birkelandsskiftet

Nyheter / tirsdag 21. mai 2024

Slitt industritomt skal forvandles til et attraktivt sted å bo og jobbe

Nyheter / torsdag 16. mai 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no