Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

UTVIKLINGSPOTENSIAL: Det kan muligens bygges ytterligere 10.000-15.000 kvadratmeter på tomten. Foto: WPS Næringsmegling

Kjøpte av Trond Mohn-selskap – nå er leietakeren konkurs

EGD Property kommer ikke til å fullføre utviklingen av Kokstad-eiendommen nå som Munck Cranes er konkurs, og velger derfor å selge den.

Tore Årdal

torsdag 1. juni 2023 9:09 (Oppdatert 7. september 2023 7:58 )

I desember 2021 skrev Estate Vest at EGD Property hadde kjøpt Kokstadvegen 30 med Munck Cranes som leietaker. Selger var Bergen Næringsbygg, som kontrolleres av Trond Mohn.

Nå er Munck Cranes med 110 ansatte konkurs. Selskapet ble grunnlagt i 1924, og var en av de største produsentene og leverandørene av kraner og løfteutstyr i Norge. Selskapet har lang erfaring med løfteinnretninger for håndtering av laster opptil 500 tonn. Selskapet var også totalleverandør av kraner og løfteutstyr både i Norge og utenlands.

Administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property forteller at selskapet hadde store ambisjoner med dette bygget.

– Planen vår var at dette skulle bli et BREEAM-sertifisert bygg for Munck Cranes og en annen leietaker, men da vi skulle sende rammesøknad, fikk vi beskjed om at de hadde økonomiske utfordringer. Da måtte vi dra i bremsen, sier Müller.

EGD Property er nå i prosess med å selge eiendommen, og har allerede fått budaksept, men Müller sier det er for tidlig å opplyse hvem kjøperen er.

– Salgssummen er omtrent det vi betalte for eiendommen, men samtidig har vi brukt betydelige ressurser på å jobbe frem et fantastisk og bærekraftig prosjekt, som skulle være klart til Munck Cranes sitt 100 års jubileum neste år. Når dette ikke blir noe av, føler vi at vi ikke kan utgjøre en forskjell med denne eiendommen, derfor velger vi å selge, sier Müller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Odfjell Land kjøper utviklingstomt på Kokstad

Nyheter / mandag 27. mai 2024

Har aldri opplevd maken til interesse for boligprosjekt

Nyheter / søndag 26. mai 2024

Nærmer seg 100 millioner i leieinntekter

Nyheter / torsdag 23. mai 2024

Penger i kassen gir flere studentboliger i vest

Nyheter / onsdag 22. mai 2024

Har omfattende planer på Birkelandsskiftet

Nyheter / tirsdag 21. mai 2024

Slitt industritomt skal forvandles til et attraktivt sted å bo og jobbe

Nyheter / torsdag 16. mai 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no