Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SNART BYGGESTART: Vårstølen Utleige har kjøpt ett av de to prosjekterte byggene i sentrum av Myrkdalen.

Kjøpte det prosjekterte sentrumsbygget i Myrkdalen

Det nærmer seg byggestart for Sendo og Skabotn.

Glen Widing

torsdag 30. mars 2023 8:49 (Oppdatert 14. september 2023 9:50 )

Fredag 24. mars vedtok Vårstølen Utleige å kjøpe det prosjekterte leilighetsbygget Skabotn i Myrkdalen sentrum i Voss kommune øst for Bergen. Ved tilstrekkelig sal av leiligheiter i tvillingbygget Sendo, garanterer dette byggestart på begge byggene, ifølge en pressemelding.

Vårstølen Utleige kontrolleres av Bygardsli Grunneigarlag og Schage Eiendom.

Myrkdalen i Voss kommune er et av de større skianleggene i Norge og har et stort utviklingspotensial. Schage Eiendom eier 80 prosent og målsettingen er å utvikle området til en av Nordens beste helårs fjelldestinasjoner for hele familien.

Skianlegget fra 2003 har 22 nedfarter, flere stolheiser og skitrekk, samt et rullebånd for de minste. De første fritidsleilighetene ble bygget i 2002. Siden er nær 500 fritidsboliger etablert i området, og i 2012 åpnet også Myrkdalen Hotel med 112 rom.

Et bredt tilbud

Målet er å skape en internasjonal reiselivsdestinasjon i fjord Norge i partnerskap med Aurland Ressursutvikling som eier 20 prosent.

Prosjektet med de to leilighetsbyggene ved Myrkdalen hotell ble først lansert på denne tiden i fjor. Til sammen var det lagt opp til 44 leiligheter med vekt på gjennomgående høy standard.

Skabotn skal inneholde 20 leiligheter for utleie, men med samme uttrykk som de privateide enhetene i Sendo.

Høyt priset

Toppleiligheten i Sendo på 193 kvadratmeter ble solgt først, til over 14 millioner kroner. De resterende koster mellom snaut fire og ni millioner.

Etter salget av Skabotn, står det bare igjen salg av fem leiligheter i Sendo før styret i Aurland Ressursutvikling kan vedta byggestart. Går alt etter planen vil arbeidet starte i mai i år, med planlagt overlevering i siste kvartal i 2024.

Vårstølen Utleige har som formål å drive utleie i Myrkdalen. Dette er basert på fritidsboliger som selskapet enten har kjøpt av Myrkdalen Fjellandsby eller leiligheter og hytter som selskapet har bygt på tomter kjøpt av det samme selskapet.

Selskapet ble etablert under finanskrisen i 2009, og kjøpte leilegheiter som Myrkdalen Fjellandsby ikke fikk solgt. Da som nå, var det nesten full stopp i salg av nye leiligheter, medan utleiemarkedet tok seg opp. Dette ga grunnlag for en forretningsidé som siden starten har vært positiv for både Myrkdalen Fjellandsby og Vårstølen Utleige.

Vårstølen Utleige har i dag en portefølje med leiligheter og tomter med markedsverdi nær 90 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Odfjell Land kjøper utviklingstomt på Kokstad

Nyheter / mandag 27. mai 2024

Har aldri opplevd maken til interesse for boligprosjekt

Nyheter / søndag 26. mai 2024

Nærmer seg 100 millioner i leieinntekter

Nyheter / torsdag 23. mai 2024

Penger i kassen gir flere studentboliger i vest

Nyheter / onsdag 22. mai 2024

Har omfattende planer på Birkelandsskiftet

Nyheter / tirsdag 21. mai 2024

Slitt industritomt skal forvandles til et attraktivt sted å bo og jobbe

Nyheter / torsdag 16. mai 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no