Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Tor Fredrik Müller, EGD Property. Foto: Martin Rustad Johansen

Kjøpte rett ved togstasjonen – skal bidra til bylivet

EGD Property har i lang tid vært i dialog med Entra om Marken 37. På sikt skal bygget totalrehabiliteres.

Tore Årdal

torsdag 4. januar 2024 9:45 (Oppdatert 14. mars 2024 7:56 )

Rett før jul sendte Entra ut melding om at selskapet hadde solgt Cort Adelers gate 30 i Oslo og Marken 37 i Bergen. Det ble ikke opplyst hvem kjøperne var, men nå er det klart at kjøperen av bergenseiendommen er EGD Property.

– Vi har ønsket oss denne eiendommen i lang tid, og i morgen overtar vi den. Kjøpet er i tråd med vår strategi om å ta vare på byens historie, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property.

Marken 37. Foto: Glen Widing

Marken 37 er ett av de eldste kontorbyggene i Bergen, og er beliggende rett ved togstasjonen og med fasade ut mot Kaigaten. Bygningen har et areal på 2.950 kvadratmeter.

EGD Property har planer om å totalreahabilitere bygget innvendig, samt fjerne og bygge nytt inngangsparti mot Marken som ble oppført på 1980-tallet. I tillegg skal den drøyt 300 kvadratmeter store hagen mot togstasjonen gjøres tilgjengelig for publikum.

– I dag er Marken 37 et lukket bygg som få har et forhold til. Vi ønsker å skape liv på gateplan med nye serveringssteder, samtidig som det blir kontorer i etasjene over. Hagen skal brukes til uteservering. Dette er et veldig flott bygg, som fortjener å bli tatt vare på, sier Müller.

Han påpeker at nye serveringssteder skal bidra til å løfte Kaigaten ytterligere. Mens folk tidligere hastet gjennom Kaigaten, er det nå mange som finner veien til populære Bergen Brunsj og Vinbaren Vin & Pintxos i nabobyggene. I tillegg er det flere spennende utadrettede virksomheter i gaten.

Les også: Ildsjelene i første etasje skaper verdi for Bergen sentrum

Sturla Mikael Hjelmervik, team-leder Bergen i Entra, sier at Marken 37 er en flott og ærverdig bygård, men at den ikke passer helt inn i den næringseiendomsporteføljen de har i Bergen i dag, med bygg som Media City Bergen, Nonnesetergaten 4 og Nygaarden. De valgte derfor å selge bygget i Marken nå.

– Selv om bygget ikke helt hører hjemme i Entras nåværende porteføljestrategi, har vi alltid synes at Marken er en perle som fortjener en liebhaber av det bergenske. Med tanke på de flotte rehabiliteringene EGD Property har gjort i sentrum, er vi glade for at det nettopp de som skal ta over stafettpinnen med dette historiske bygget. Vi har hatt mange samtaler med EGD Property, og er overbevist om at både bygg og leietaker, Kunstskolen i Bergen, er i trygge hender, sier Hjelmervik

Det var ikke megler involvert i transaksjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no