Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TRINN SYV: Bara Eiendom planlegger nå det syvende byggetrinnet i Kronstadparken. Ill.: 3D Estate

Klart for det syvende bygget i Kronstadparken

Bare Eiendom vil bygge et nytt kontorbygg i Kronstadparken med et samlet areal på 15.000 kvadratmeter.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 5. mars 2024 13:47 (Oppdatert 21. mai 2024 12:03 )

Bara Eiendom har en tradisjon med å sette i gang bygging av nye kontorbygg i Kronstadparken uten å ha fått på plass leietakere. For ett år siden kunne Estate Vest fortelle om selskapets planer for det sjette byggetrinnet i parken, et kontorbygg på 2.750 kvadratmeter fordelt på syv etasjer og en underetasje. Markedsført under navnet Portalen har Bara Eiendom lyktes med å leie ut fem etasjer.

– Nå er det kun to etasjer ledig i Portalen. Vi har erfaringer med at interessen øker i takt med byggingen. Det er når bygget står ferdig og du kan invitere folk inn i det, at det virkelig løsner med utleien. Vi regner med å ha fullt hus før sommeren, sier markedssjef Veronica A. Fagerlid til NæringsEiendom.

Portalen har fått inn Kanelsnurren i første etasje. Øvrige leietakere er Sparebanken Hallingdal, Fjord Travel Norway, Omega Subsea og en leietaker som Bara Eiendom ennå ikke kan offentliggjøre hvem er.

– Portalen har etasjeflater på vel 300 kvadratmeter. Det er et veldig arealeffekivt bygg, sier Fagerlid.

Nytt bygg

Nå jobber Bara Eiendom med neste nybygg som de anslår byggestart på i løpet av året.

– Til nå har vi bare gunnet på, og det har jo gått bra. Men for at sjefen skal holde på nattesøvnen, trenger vi avtaler på plass før vi vedtar byggestart her. Det er helst de største bedriftene som er flinkest til å være ute i god tid, og det er altså de som er mest aktuelle for dette bygget, ikke bare på grunn av tidsaspektet, men også fordi store etasjeplan er ideelle for dem, sier Fagerlid.

Det planlagte bygget har fått navnet LINK og har antatt ferdigstillelse i 2027. Det samlede arealet blir på 15.000. kvadratmeter, hvorav 12.000 kvadratmeter er kontorareal.

– LINK blir et mektig bygg i hjertet av parken, som vil linke både området og menneskene sammen. Med et balansert fokus på blant annet teknikk og estetikk, skal vi skape byens råeste kontorbygg, sier Veronica Fagerlid entusiastisk og legger til:

– Aktive førsteetasjer med flere spennende konsepter, syv etasjer med lekre kontorlokaler, frodig takterrasse med mattak, stort møteromssenter, lounge med amfi for store eventer og inspirerende møteplasser – for å nevne noe av det bygget har å by på, fortsetter hun.

Bara Eiendom har vært og er i dialog med flere potensielle leietakere og jobber med ma kedsmateriellet nå.

– Ellers er vi vært oppsøkende og tar kontakt med noen av de leietakerne vi ønsker oss i porteføljen. Det er lange prosesser, så det krever tålmodighet. Men vi er veldig trygge på produktet, og er sikker på at bygget vil bli tatt godt imot i markedet. Vi jobber mot byggestart i løpet av året og håper å ha landet en stor og noen mindre leietakere før årsslutt, sier en optimistisk Fagerlid.

Stor fleksibilitet

LINK får etasjeflater på vel 2.500 kvadratmeter i tredje og fjerde etasje, og noe mindre areal tilgjengelig for leietakere i andre etasje som følge av et større møteromssenter.

– I tårnene er det arealflater på ca. 550 og 650 kvadratmeter. Det er ganske mange mulighe- ter i lokalene, selv flatene på 2.500 kvadrat- meter kan deles i inntil fire leieforhold. Det blir et fleksibelt bygg, fleksibilitet er viktig for oss. Også innenfor innredning, slik at det blir enkelt å håndtere fremtidige tilpasninger og ombygginger, sier markedssjefen i Bara Eiendom.

Eiendomsutvikleren har også store miljøambisjoner for det nye bygget. Målet er energiklassifiseringen Breeam Excellent og Energiklasse A.

– Vi ønsker å skape et bygg hvor teknologien spiller på lag med fremtiden. Vi ser på løsninger som gjør at man enkelt kan implementere tekniske løsninger, også for fremtiden.

Nå jobber Bara Eiendom strategisk mot aktive førsteetasjer som skal tilføre området liv også i helger og etter klokken 16.

– Det er viktig med et variert servicetilbud i førsteetasjene som tilfører området noe ekstra og gjør arbeidshverdagen enklere for våre leietakere, sier Fagerlid.

Kronstadparken består av historisk og mod- erne arkitektur, hvor det er bygulvet som binder det hele sammen. I forbindelse med alle våre nybygg opparbeider vi flotte gårdsrom med variert beplantning, rammet inn med lekker corten- stål. Gatene dekkes med blant annet granitt og brostein. Vi bruker også kunst aktivt – både ute og inne. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i det vi gjør, og vi er opptatt av detaljer. Litt i overkant vil nok noen si, smiler Fagerlid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Odfjell Land kjøper utviklingstomt på Kokstad

Nyheter / mandag 27. mai 2024

Har aldri opplevd maken til interesse for boligprosjekt

Nyheter / søndag 26. mai 2024

Nærmer seg 100 millioner i leieinntekter

Nyheter / torsdag 23. mai 2024

Penger i kassen gir flere studentboliger i vest

Nyheter / onsdag 22. mai 2024

Har omfattende planer på Birkelandsskiftet

Nyheter / tirsdag 21. mai 2024

Slitt industritomt skal forvandles til et attraktivt sted å bo og jobbe

Nyheter / torsdag 16. mai 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no