Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KOMPETANSESENTER: – Bergen trenger et kompetansesenter innen eiendomsforvaltning, sier Roger Edvardsen og Thomas Dale i Estate Management.

Knallstart for Estate Management

I sitt første hele driftsår fikk Estate Management AS en omsetning på 7 millioner kroner. Denne skal dobles i inneværende år.

Tore Årdal

torsdag 13. januar 2022 6:51 (Oppdatert 25. mars 2022 12:55 )

– Vi har et brennende engasjement for næringseiendom, og elsker virkelig å jobbe med dette. Samtidig har vi en sterk motivasjon i å skape arbeidsplasser og levere til kundene i et marked vi har nærhet til, sier partner Thomas Dale i Estate Management.

– Bergen trenger et kompetansesenter innen eiendomsforvaltning. For Estate Management handler det om å skape best mulig avkastning på eiendommen. Det handler ikke bare om hvordan den enkelte eiendom skal få høyere leieinntekter, men også om hvordan utgifter kan reduseres, supplerer Roger Edvardsen, som er daglig leder og partner i samme selskap.

– De siste månedene er det flere som har invitert oss til å holde foredrag om EUs taksonomi med nye rammebetingelser for bærekraft. Dette er noe vi selvsagt syntes er hyggelig, da får vi bistått med vår kompetanse og får være med på å utvikle næringseiendommer i en bærekraftig retning, fortsetter Edvardsen.

Flere nye avtaler

I 2020 startet Dale, Edvardsen og Fredrik Isdal ny virksomhet gjennom Estate Management AS, og 2021 var det første hele driftsåret. Regnskapet fra dette året ligger an til en omsetning på 7 millioner kroner og med et positivt resultat.

Ambisjonen er at omsetningen skal økes til 13-15 millioner kroner i inneværende år. Det er ofte lang oppsigelse på forvaltningsavtaler, men Estate Management har allerede fått på plass flere nye avtaler med oppstart i løpet av 2022 og 2023.

– Vi er veldig fornøyd med at selskapet driver lønnsomt fra første driftsår. Vi er også godt fornøyd med at kundemassen stadig vokser. I dag forvalter og drifter vi ca. 150.000 kvadratmeter fordelt på 20 eiendommer, sier Edvardsen.

I oktober i fjor overtok de Fabrikkgaten 3 og 5 etter at MNG Holding (Geir Paulsen) hadde solgt eiendommen til OBOS. Dette er en eiendom på 17.000 kvadratmeter. Et annet av selskapets høydepunkter fra fjoråret er eiendommen Fanteria, som OBOS og EGD Property eier 50/50 og skal utvikle sammen.

– Dette har vært et noe utfordrende bygg med 50 prosent ledighet da vi overtok forvaltningen. Nå er det meste utleid. Vi har inngått leieavtaler med 8 nye leietakere, til sammen ca. 4.000 kvadratmeter, og leieinntektene er økt med vel 7 millioner kroner, sier Edvardsen.

Bærekraftige og lønnsomme bygg

De ser frem til å ta fatt på 2022 «hvor vi vil ha høyt fokus på å skape bærekraftige og lønnsomme næringsbygg».

– Vi har forventinger om at EU-taksonomien presser frem handling innen næringseiendom, og at flere eiendomsbesittere forstår verdien av å blant annet digitalisere dokumentasjon, aktivt arbeid med å redusere strømforbruk og strategisk utvikle eiendommene i et langsiktig bærekraftig perspektiv. Mot slutten av 2021 fikk vi henvendelser fra flere aktører som ønsker å rigge seg for den nye taksonomien. Samtidig opplever vi det til tider utfordrende å få gårdeiere til å forstå hvilke potensialer det kan være med aktiv oppfølging av eiendommens kostnader, blant annet strømforbruk, sier Dale.

Utfordrer gårdeiere

Estate Management ønsker å utfordre gårdeiere i å bruke rett kompetanse til rett oppgave.

– Vi erfarer at mange gårdeiere fortsatt forventer at den tradisjonelle vaktmesteren / byggdrifteren skal ivareta eiendommens daglig driftsoppfølging, brannvernledelse, og samtidig ha ansvar for og følge opp avtaleverket for serviceavtaler etc. I tillegg forventes det at de skal ha kompetanse til å gjøre energibesparende tiltak på tekniske anlegg. Vår erfaring er at resultatet ofte blir tilfeldig og basert på drifters egne fokusområder, sier Dale.

Han mener det er viktig at gårdeiere forstår at det er akkurat her mulighetene for besparelser ligger, og at man med riktig kompetanse kan oppnå store besparelser og ikke minst rigge eiendommen for fremtiden.

– I Estate Management arbeider vi aktivt med dette, og har nylig ansatt fire nye ressurser som blant annet vil ha fokus på dette. Med de siste ansettelsene teller Estate Management 11 ansatte, sier Dale.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Odfjell Land kjøper utviklingstomt på Kokstad

Nyheter / mandag 27. mai 2024

Har aldri opplevd maken til interesse for boligprosjekt

Nyheter / søndag 26. mai 2024

Nærmer seg 100 millioner i leieinntekter

Nyheter / torsdag 23. mai 2024

Penger i kassen gir flere studentboliger i vest

Nyheter / onsdag 22. mai 2024

Har omfattende planer på Birkelandsskiftet

Nyheter / tirsdag 21. mai 2024

Slitt industritomt skal forvandles til et attraktivt sted å bo og jobbe

Nyheter / torsdag 16. mai 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no