Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

ÅPNER TIL PÅSKE: Ambisjonen er å åpne dørene allerede ved påsketider.

Kokstad får padelsenter med internasjonal standard

Snart kan du spille padel på Kokstad i et topp moderne padelsenter, som oppfyller internasjonale krav.

Tore Årdal

torsdag 8. september 2022 9:48 (Oppdatert 14. september 2023 23:42 )

– Vi har stor tro på at dette blir et attraktivt og godt besøkt publikumstilbud for både ansatte på Kokstad og folk i regionen. Ambisjonen er å åpne dørene allerede ved påsketider, forteller eiendomsdirektør Ole Kristian Johannessen i WCI Eiendom.

Det nye padelsenteret i Kokstadveien 25 får et totalareal på 2.200 kvadratmeter, og er tegnet for å kunne utvides i fremtiden. Senteret blir ett av de første i Norge som bygges for å kunne avholde profesjonelle turneringer, med blant annet takhøyde på 11 meter. Dette innebærer at NM og internasjonale turneringer kan arrangeres på Kokstad.

–  Mange padelhaller i Norge er etablert i eksisterende bygg som ikke oppfyller internasjonale krav. Det nye senteret bygges for padel, og får høyeste kvalitet i alle ledd, fra banedekke og glassbur til ventilasjonsanlegg og tekniske løsninger. Dette skal bli et A-bygg, forteller Johannessen.

Padelsenteret får totalt syv baner, i tillegg til garderober, toaletter og sosiale soner med høy standard.

Padelfrest investor- og kompisgjeng

WCI Eiendom skal eie og utvikle bygget, mens leietaker er en padelfrelst kompisgjeng på syv personer, deriblant Einar Øgrey Brandsdal og Lasse Sundell.

Brandsdal er gründer av kjente nettbutikker som netthandelen.no og blivakker.no. Sundell er daglig leder i Rocket Padel og We Love Padel, og deleier av et annet padelsenter på Østlandet. Han skal tilbringe mye tid i det nye senteret på Kokstad for å skape enda mer interesse i regionen for det raskt voksende racketspillet.

– Padel er blant de raskest voksende idrettene i verden, og beliggenheten på Kokstad er ypperlig. Området ligger midt i bergensregionen, og det jobber ca. 10.000 mennesker her. Vi gleder oss til å åpne dørene og skape et stort padelmiljø, sier Brandsdal.

Padelsenteret får god parkeringsdekning og beliggenhet med kort gangavstand til kollektivtilbud. I tillegg blir det sykkelparkering og gangvei til bybanen.

Utviklet i Mexico

Padel ble utviklet i Mexico i 1969. Ifølge FIP (International Panel Federation) spiller over 25 millioner mennesker padel i 90 land rundt om i verden.

I Argentina er selv fotball slått av padel når det gjelder antall utøvere. Padel brer om seg i rask hastighet, også i vårt naboland Sverige, der det anslås at 500.000 personer spiller padel.

Padel og er en kombinasjon av tennis og squash som kan spilles både innen- og utendørs. Det spilles to mot to, og man benytter vegger rundt banen. En underarmsserve setter spillet i gang, og banens linjer er kun i bruk under serve. Ballen skal alltid først i gulvet før den returneres til motstanderens side. Spretter ballen flere enn en gang på din banehalvdel, mister du poenget. Tellesystemet er som i tennis.

Padel krever minimalt med plass sammenlignet med f.eks. en tennisbane. På samme areal som en tennisbane kan man anlegge 3 padelbaner med plass til 12 aktive spillere samtidig. Banemålene er 20×10 meter, omringet av 4 meter høye vegger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Mad vant konkurransen om Dokken sør

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Etter 1,5 år har Entra fremdeles ikke fylt opp prestisjebygget

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Vil utvikle innovativt boligtilbud på Marineholmen

Nyheter / onsdag 19. juni 2024

Plan- og bygningslova: Forslag til endringar – gi innspel medan du kan

Nyheter / tirsdag 18. juni 2024

Tar miljøgrep i kontorbygg fra 70-tallet

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Axer vil bygge 260 boliger på Sandsli

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no