Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

UTVIKLING: Transaksjonen omfatter Expobygget og Midtbygget, som hver er på 5.500 kvadratmeter, samt en tilliggende tomt for utvikling.

Linstow kjøper seg opp i Bergen Business Park

Linstow har kjøpt ut Expobygget og Midtbygget i Bergen Business Park fra det 50- 50-eide selskapet Bergen Lufthavn Utvikling (BLU). Linstow og Flesland Holding fortsetter samarbeidet om utviklingen av resten av næringsparken gjennom BLU.

Tore Årdal

fredag 2. februar 2024 8:52 (Oppdatert 18. april 2024 14:00 )

– BLU sin strategi er å utvikle eiendom for å selge dem når de står ferdige. I Linstow er vi opptatt av langsiktig eierskap, og forvaltning er derfor et sentralt kjerneområde hos oss. Det var derfor naturlig for oss å kjøpe de ferdigstilte og snart fullt utleide kontoreiendommene, for å realisere de vyene vi har for Bergen Business Park som et spennende kontormiljø med et høy-kvalitets service tilbud. Samarbeidet med Flesland Holding fortsetter som før når det gjelder utvikling av resten av næringsparken, uttaler Knut Løken, administrerende direktør i Linstow, i en pressemelding.

Transaksjonen omfatter Expobygget og Midtbygget, som hver er på 5.500 kvadratmeter, samt en tilliggende tomt for utvikling av et kontorbygg på 7.000 kvadratmeter. Linstow har tidligere kjøpt ut Comfort Hotel Bergen Airport, etter at det stod ferdig som første bygg i næringsparken i 2017.

– Vi er svært fornøyde med at Linstow har kjøpt de ferdigstilte eiendommene som vi har utviklet gjennom BLU. De har høy forvaltningskompetanse og det er naturlig at de tar stafettpinnen videre nå som første del av næringsparken er over i en driftsfase. Vi gleder vi oss til å fortsette utviklingssamarbeidet med Linstow i Bergen Business Park, sier Rune Skarveland, styreleder i Flesland Holding.

Bergen Business Park ligger vegg i vegg med Bergen Lufthavn Flesland, og er i ferd med å etablere seg som et attraktivt næringscluster i Bergensregionen. Bærekraftige, moderne kontorlokaler har tiltrukket seg en rekke spennende selskaper.

– Vi er godt posisjonert for å videreutvikle Bergen Business Park som en attraktiv hub for kunnskapsbaserte arbeidsplasser. Beliggenheten tett på både flyplassen og bybanen gjør at næringsparken også er et viktig bidrag til bærekraftig knutepunktutvikling, sier Løken.

BLU ble etablert i 2012, for å utvikle det 133 dekar store området ved flyplassen – til Bergen Business Park. Området utvikles med inntil 187. 000 kvadratmeter næringsarealer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no