Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

480 MILL: Midgard Gruppen hadde i fjor leieinntekter på 480 millioner kroner, og er dermed Norges 34. største eiendomsselskap. Foto: Tore Årdal

Midgard Gruppen kjøpte eiendommer for 3 milliarder i fjor

Det har vært et aktivt 2021 for Midgard Gruppen, som fikk et resultat før skatt på 90,7 millioner kroner.

Tore Årdal

mandag 13. juni 2022 11:00 (Oppdatert 15. september 2022 11:49 )

– Selskapet har i 2021 hatt fokus på utviklingseiendommer, samt oppgraderinger av eksisterende eiendommer i porteføljen. Det har blitt solgt eiendommer for ca. 350 millioner kroner i løpet av regnskapsåret 2021, fremgår det av årsrapporten for Midgard Gruppen.

Virksomheten i det Bergen-baserte konsernet omfatter eiendomsutvikling, langsiktig utleie samt kjøp og salg av eiendom. Det primære geografiske virksomhetsområdet er Bergen og omegn, men selskapet har også eiendommer i Oslo, Sandnes, Ålesund, Stord, Voss og Husnes.

Regnskapet viser at konsernet i fjor oppnådde et resultat før skatt på 90,7 millioner kroner mot 296,6 millioner året før. 2020 var et spesielt godt år, siden Midgard Gruppen da solgte Telenor-bygget på Kokstad i Bergen til Zurhaar & Rubb. Gjennom salget frigjorde selskapet midler til nye kjøp.

– Midgard Gruppen fokuserer på videre vekst, og har ervervet eiendommer for i underkant av 3 milliarder kroner i løpet av regnskapsåret 2021, noe som har medført en relativt stor økning i totalkapitalen, heter det i regnskapet.

Blant fjorårets kjøp var Simonsviken Næringspark, som i 2021 hadde leieinntekter på 41,8 millioner kroner. Selgere var Tom Haukedal, Rune Svendsen og familien Westfal-Larsen.

Ifølge årsregnskapet viser selskapets utvikling og vekst at likviditeten vil bli styrket ytterligere gjennom økt kontantstrøm fra drift i årene fremover.

– Midgard Gruppen vil fortsette med samme virksomhet som til nå, herunder kjøp, salg drift, utvikling og utleie. Med en diversifisert portefølje bestående av eiendommer med god teknisk kvalitet, lav ledighet, gode og lange kontrakter og en robust administrasjon, er konsernet finansielt og operasjonelt rustet for fremtidig utvikling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Slik varierer toppleien for kontor i Bergen

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

90 boligeiere må ut med millionerstatning

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

Fikk nei til å bygge ut med ytterligere 40 boliger

Nyheter / onsdag 30. november 2022

Han blir sjef i Vestenfjeldske Eiendom

Nyheter / mandag 28. november 2022

Lynghaugparken vant kommunens pris

Nyheter / mandag 28. november 2022

Rådgiver krevde 3,5 mill – gikk på fullt tap i retten

Nyheter / torsdag 24. november 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no