Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VEKST: Midgard Gruppen fokuserer på videre vekst. Foto: Tore Årdal

Midgard Gruppen kjøpte eiendommer for 3 milliarder i fjor

Det har vært et aktivt 2021 for Midgard Gruppen, som fikk et resultat før skatt på 90,7 millioner kroner.

Tore Årdal

mandag 13. juni 2022 11:00 (Oppdatert 4. juli 2022 0:36 )

– Selskapet har i 2021 hatt fokus på utviklingseiendommer, samt oppgraderinger av eksisterende eiendommer i porteføljen. Det har blitt solgt eiendommer for ca. 350 millioner kroner i løpet av regnskapsåret 2021, fremgår det av årsrapporten for Midgard Gruppen.

Virksomheten i det Bergen-baserte konsernet omfatter eiendomsutvikling, langsiktig utleie samt kjøp og salg av eiendom. Det primære geografiske virksomhetsområdet er Bergen og omegn, men selskapet har også eiendommer i Oslo, Sandnes, Ålesund, Stord, Voss og Husnes.

Regnskapet viser at konsernet i fjor oppnådde et resultat før skatt på 90,7 millioner kroner mot 296,6 millioner året før. 2020 var et spesielt godt år, siden Midgard Gruppen da solgte Telenor-bygget på Kokstad i Bergen til Zurhaar & Rubb. Gjennom salget frigjorde selskapet midler til nye kjøp.

– Midgard Gruppen fokuserer på videre vekst, og har ervervet eiendommer for i underkant av 3 milliarder kroner i løpet av regnskapsåret 2021, noe som har medført en relativt stor økning i totalkapitalen, heter det i regnskapet.

Blant fjorårets kjøp var Simonsviken Næringspark, som i 2021 hadde leieinntekter på 41,8 millioner kroner. Selgere var Tom Haukedal, Rune Svendsen og familien Westfal-Larsen.

Ifølge årsregnskapet viser selskapets utvikling og vekst at likviditeten vil bli styrket ytterligere gjennom økt kontantstrøm fra drift i årene fremover.

– Midgard Gruppen vil fortsette med samme virksomhet som til nå, herunder kjøp, salg drift, utvikling og utleie. Med en diversifisert portefølje bestående av eiendommer med god teknisk kvalitet, lav ledighet, gode og lange kontrakter og en robust administrasjon, er konsernet finansielt og operasjonelt rustet for fremtidig utvikling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no