Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY KONTRAKT: Caverion har fått arbeidet med lys, vann og luft i forbindelse med utvidelsen av Lagunen. (Foto: Thon Eiendom)

Nå starter utbyggingen
av Lagunen Storsenter

BERGEN: LAB Entreprenør er valgt som totalentreprenør for utvidelsen av Lagunen Storsenter. Utbyggingen startet trolig til høsten.

Torgeir Hågøy

torsdag 16. juni 2016 18:58 (Oppdatert 8. mai 2018 7:28 )

SMILE: Knut Eliassen har god grunn til å smile. Utbyggingen av Lagunen startet trolig til høsten. (Foto: Privat)
SMILE: Knut Eliassen har god grunn til å smile. Utbyggingen av Lagunen startet trolig til høsten. (Foto: Privat)

– Dette blir veldig bra, og vi gleder oss til å åpne nye arealer for publikum høsten 2018, sier administrerende direktør ved Lagunen Storsenter, Knut Eliassen.

LES OGSÅ: Horisont knapper inn på avstanden til konkurrenten

50.000 kvadratmeter
I dag ble det kjent at LAB Entreprenør AS, et datterselskap av AF Gruppen, er valgt av Lagunen DA som totalentreprenør for bygging av neste byggetrinn på Lagunen Storsenter i Bergen. Kontrakten omfatter grunnarbeid, infrastruktur og peling for alle nye tilbygg og påbygg på eksisterende bygg. Videre består kontrakten av komplette tett hus arbeider, tekniske anlegg og innredning av alle fellesareal. Totalt areal for alle nye tilbygg og påbygg er cirka 50.000 kvadratmeter. Realiseringen av prosjektet er avhengig av godkjent rammetillatelse.
– Byggeprosjektet vil være overensstemmende med vedtaket i bystyret i juni i fjor og vi regner med at alle offentlige godkjenninger kommer på plass i august/september, sier Eliassen.

LES OGSÅ: Hos denne kjøpesentersjefen fortsetter omsetningsveksten

Høye ambisjoner
Kontrakten er en totalentreprise og har en verdi på 615 millioner kroner, eksklusiv mva. Planlagt oppstart for byggearbeidene er ved utgangen av september i år. Ferdigstillelse vil skje midten av oktober 2018 for alle butikkarealer, og primo oktober 2019 for kinodelen som omfatter 9 kinosaler.
– Dette er første byggetrinn i prosessen med å utvikle Lagunen bymessig. Her blir det allmenninger, gågate og et levende fasadeliv. Vi har høye ambisjoner når det gjelder kvalitet i det som bygges, både innvendig og utvendig, sier Eliassen.
Planen inkluderer både handel, parkering, servicefunksjoner som restauranter og treningssenter, men også kontorer. Bolig blir det imidlertid ingenting av i første byggetrinn.
– Det handler om rekkefølgekrav. De nye veisystemene må på plass før vi kan gå i gang med å bygge boliger. Når nye E39 er tatt i bruk, så vil vi også bygge boliger i Laguneområdet, sier Eliassen.

Mer enn ti år
Arbeidet med å få bygget ut Lagunen har pågått siden 2007. Det vil med andre ord ta over ti år fra prosessen startet til første byggetrinn ferdigstilles.
– Planarbeidet har vært komplisert og det har derfor vært helt nødvendig å bruke denne tiden. Både Bybanen, det regionale kollektivknutpunktet for buss, samt ny E39 har blitt planlagt og bygget parallellt med planarbeidet og har hatt innvirkning på planene. Det er derfor helt naturlig at dette har tatt tid. Vi har bare positivt å si om Bergen kommune som har kjørt denne offentlige planprosessen, sier Eliassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no