Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

30 MILL: Bredalsmarken 15 ved Puddefjordsbroen stod for 30 millioner av fjorårets leieinntekter.

Nærmer seg 100 millioner i leieinntekter

Theodor Eiendom har flere utviklingsprosjekter på gang, noe som vil løfte leieinntektene fra fjorårets 80 millioner kroner.

Tore Årdal

torsdag 23. mai 2024 10:25 (Oppdatert 18. juni 2024 6:58 )

Theodor Eiendom AS er et familieeid eiendomsselskap i Bergen, som er kontrollert av brødrene Thorolf og Casper Hestness. Selskapet har en spredd portefølje bestående av sentrumsnære kontor- og handelseiendommer, næringslokaler, og eiendommer for lager / industri i området Kokstad, Godvik og Sotra.

I fjor hadde selskapet samlede leieinntekter på 80 millioner kroner, hvorav 30 millioner kom fra Bredalsmarken 15 ved Puddefjordsbroen. Bygningsmassen ble opprinnelig oppført i 1954, og huset småindustri og håndverksbedrifter i Bergen-området. Bygget hadde sitt utspring i et samarbeid som var etablert mellom Bergen kommune og næringslivet gjennom den daværende industrireisningskomiteen.

Theodor Eiendom kjøpte Bredalsmarken 15 i 2009, og har opp gjennom årene gjort flere grep for å oppgradere eiendommen. I 2016 bygget de blant annet tak over gårdsrommet samt kantine.

Ole-Jørgen Fæø.

– I perioden 2020-2023 har vi renovert og isolert fasaden, bygget ny energisentral og skiftet ut all teknisk infrastruktur. Dette har medført at energiforbruket for bygget er redusert med minst 48 prosent, samtidig som det har oppnådd energikarakteren B og vi har mottatt grønne lån fra DNB. Vi har litt i det stille transformert et lettindustribygg til et kontorbygg som er tilnærmet fullt utleid, forteller daglig leder Ole-Jørgen Fæø i Theodor Eiendom.

Parallelt med utskifting og rehabilitering av eiendommens infrastruktur, er utleiearealene totalrehabilitert fortløpende etterhvert som nye leietakere har kommet til.

Sammen med Obos eier selskapet også (på 50/50-basis) Aasegården ved Bystasjonen i Bergen sentrum. Etter utbygging og rehabilitering i perioden 2009-2011 har bygget nå åtte etasjer og et samlet areal på ca. 26.000 kvm. I fjor genererte denne eiendommen leieinntekter på over 60 millioner.

Av de store eiendommene i porteføljen er også Godvik Næringspark – et område på 40 mål som har vært i familiens eie siden virksomhetens opprinnelse, da de drev med rørhandel. Her har Theodor Eiendom allerede oppført to bygg på tilsammen 10.000 kvm, samtidig som 6-7.000 kvm av eksisterende bebyggelse kan beholdes. På toppen av dette kan de bygge ytterligere 13-14.000 kvm. Eiendommene i Godvik er bygget med Breeam-sertifisering, med mål om å oppnå karakteren Excellent.

– Når alt er utbygd, har vi passert 100 millioner i leieinntekter med god margin, sier Fæø.

Har dere planer om å kjøpe mer eiendom?

– Ikke på en stund. Foreløpig har vi mer enn nok utviklingsprosjekter å jobbe med. Vi skal gjennomføre en større rehabilitering i Kokstadvegen 38 i inneværende år, og skal videreutvikle Godvik Næringspark med flere byggetrinn, svarer han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Mad vant konkurransen om Dokken sør

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Etter 1,5 år har Entra fremdeles ikke fylt opp prestisjebygget

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Vil utvikle innovativt boligtilbud på Marineholmen

Nyheter / onsdag 19. juni 2024

Plan- og bygningslova: Forslag til endringar – gi innspel medan du kan

Nyheter / tirsdag 18. juni 2024

Tar miljøgrep i kontorbygg fra 70-tallet

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Axer vil bygge 260 boliger på Sandsli

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no