Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Nå er alle eiendommene på Nøstet solgt. Samlet salgspris er på rett over 39 milloner kroner. (Foto: Kaland & Partners)

Nøstet-eiendommene
har nå fått nye eiere

Deler av eiendomsmassen på Nøstet er nå solgt. Eiendommene har en skandalepreget fortid og det har derfor vært et krevende salgsprosjekt. 

Torgeir Hågøy

fredag 7. august 2015 8:50 (Oppdatert 19. februar 2018 11:27 )

– Dette er noe vi har jobbet med i lang tid, sier næringsmegler hos Kaland & Partners, Øyvind Engan, som bekrefter at de nå har solgt drøyt halvparten av eiendomsmassen.

Delsolgt for over 22 millioner
Eiendommene har en skandalepreget historie. En eiendomsinvestor fra Sotra kjøpte på dem i håp om å gjøre en kule, men pådro seg dyr gjeld i gråmarkedet i kjølvannet av kjøpet og den videre prosessen. Han som skulle kjøpe selskapet med Nøstet-eiendommene høsten 2014 viste seg å mangle finansiering og også å være en svindler. Gjelden til mannen fra Sotra ble etterhvert umulig å håndtere og selskapet hans ble slått konkurs. Det er boet etter dette selskapet som selger eiendommene.
– Til sammen har vi så langt solgt for 22 millioner kroner, sier Engan, som ikke vil ut med hvem det er som har kjøpt.
– Men det er seriøse eiendomsaktører i Bergen som står bak. De er allerede i gang med oppussing på eiendommene, sier han.

Dette er igjen
Prosjektet består av 773 kvadratmeter primærrom, mens bruksarealet er 1854 kvadrat­meter. For flere av eiendommene opplyses det at standarden gjennom­gående er eldre, og at «oppgradering må påregnes».
Det som så langt ikke er solgt er bygget hvor Spar-butikken var, som er et kombinasjonslokale og en enebolig. I annonsen på Finn.no er disse priset til 21,6 millioner kroner.
Eiendommene ligger vegg i vegg med det nye kontorbygget til Sparebanken vest og er dermed i et område med stor utvikling. På andre siden er boligprosjektet Nøstet Panorama i ferd med å reise seg.
– Dette har vært et krevende salg. Eiendommene hadde en historie som gjorde det vanskelig, samtidig som de har vært for salg i lang tid og mange av byens potensielle kjøpere har fått mulighet til å kjøpe. Vi har imidlertid fått det til, og det er vi godt fornøyd med, sier Engan.

Kommer i mål
Hva man kan gjøre med de aktuelle eiendommene er imidlertid noe begrenset.
– Det er vernet og dermed er det vanskelig å gjøre noen store grep uten å omregulere. Og det er noe som tar tid, sier Engan, som likevel er sikker på at de kommer til å få solgt resten også. Området har stort utviklingspotensiale. Det er gode planer for området og det har allerede skjedd mye. .
– Vi er inne i en god prosess og er positive til at vi kommer i mål, sier han.

Les også:
Solgte eiendom på litt over en dag

Solgt for 60 millioner

Sogt for 120 millioner kroner

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no