Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SISTE: Dette bygget er det siste som Midgard Gruppen har kjøpt. Prisen er på 120 millioner kroner. (Foto: DNB Næringsmegling)

Solgt for 120 mill.

- Det er ikke eiendom jeg skal drive med, sier Jan Harald Berg i Norwegian Electric Systems.

Torgeir Hågøy

fredag 8. mai 2015 7:17 (Oppdatert 19. februar 2018 11:28 )

Jan Harald Berg er seriegründeren som har bygget opp både Scandinavian Electric og de siste årene Norwegian Electric Systems. I 2011 flyttet selskapene inn i egen eiendom i Drotningsvik. Nå er eiendommen solgt til Midgard Gruppen for 120 millioner kroner.
– Bygget ble solgt i forrige uke, bekrefter Jan Harald Berg.

Skal ikke drive med eiendom

Eiendommen, som er på 9400 kvadratmeter, ble ferdigstilt i 2011 og selskapene flyttet da inn. De kommer så vidt Eiendomsmagasinet vet til å bli værende i bygget.
– Årsaken til at jeg nå valgte å selge eiendommen handler om at det har blitt så mye å gjøre med Norwegian Electric System at jeg ikke får tid til å holde på med eiendom også. Det er ikke det jeg skal bruke tiden min på, sier Berg.

Les også:
Tror på transaksjonsopptur på Vestlandet

Selger CMR-bygget

Eventyrlig karriere

Berg startet i elektrikerlære i 1964 og begynte å arbeide med skipselektronikk da han var 15 år. Etter en fotballskade måtte han slutte med tyngre monteringsjobber, og dermed ble det ingeniørutdannelse i 1974.

Han jobbet både som skipselektriker og med salg og utvikling av elektriske produkter og systemer i flere selskaper før han var med og etablerte Scandinavian Electric i 1984.
Selskapet spesialiserte seg på å levere motorer, generatorer og frekvensomformere til utstyrsleverandører, verft og redere.

Høsten 2007 fikk Berg rundt 50 millioner kroner i gevinst da han solgte Scandinavian Electric til det private equity-fondet Borea. Han beholdt åtte prosent av aksjene, og da Borea året etter solgte butikken videre til Rolls-Royce-konsernet kunne han plusse nye 34 millioner kroner til gevinsten.

Solgt igjen

De siste årene har han konsentrert seg om å bygge opp nyskapningen Norwegian Electric Systems. Tidligere i år solgte han seg ned selskapet og Havyard Group eier nå 50,5 prosent av selskapet. Berg sitter igjen med rundt 32 prosent.
Les også: 
Solgte utleieboliger for 400 millioner

Bergensadvokat bak rattet i årets største deal

 

 

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no