Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Odfjell Land er blant annet deleier i Kokstadflaten 35.

Ny aktør i Kokstad-samarbeidet

Kokstad Næringspark AS blir med på omdømmebyggingen av Kokstad.

Tore Årdal

tirsdag 28. februar 2023 11:54 (Oppdatert 30. mars 2023 8:05 )

– Kokstad-samarbeidet gjør en god og viktig jobb med å sette området mer på kartet. Vi har betydelige eiendomsinteresser og utviklingsplaner på Kokstad, og det er naturlig å ta del i den felles omdømmebyggingen, sier Frode C, Hoff. CEO i holdingselskapet Odfjell Land AS, som blant annet eier Kokstad Næringspark AS.

Foruten Kokstad Næringspark består samarbeidet hittil av Zurhaar, Stadsporten, Frydenbø Eiendom / BHG Eiendom, West Coast Invest, Bergensgruppen, Guntec og Odfjell Eiendom.

Selv om aktørene konkurrerer i samme marked, ser de et felles behov for å vise at Kokstad er og blir et stadig mer attraktivt område for bedriftslokalisering, handel og publikumsaktiviteter.

– Med rundt 350 bedrifter og 10.000 arbeidsplasser er Kokstad en veletablert motor for sysselsetting og verdiskapning. Attraktiv beliggenhet og tilgjengelighet kombinert med fortsatt utbyggingsmuligheter gjør at området spiller en nøkkelrolle også for videre vekst, sier Hoff.

Odfjell Land er blant annet deleier i Kokstadflaten 35. Bygget på totalt 25.000 kvm, hvorav 5.000 kvm er innendørs parkering og lager, ble oppført i 2016 og huser leietakere som Odfjell Drilling, Wood Group, Bergen Fiber, Axess, Teknotherm, HR Prosjekt og Mobit. Til sammen 800 personer har bygget som arbeidsplass.

Odfjell Land eier også Kokstadflaten 47 – et mindre kombibygg  som leies ut til Air Liquide, og store utviklingsarealer på de sentrale delområdene SE 2, SE 3 og SE 4 i Kokstadflaten. Kokstadflaten 47 utgjør mesteparten av SE2. På SE 4 foreligger det en rammetillatelse til bygging av 10.000 kvm, og det jobbes med igangsettingstillatelse. Videre eier Odfjell Land 20 mål planert for utbygging på naboeiendommen til Kokstadflaten 35.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøpte det prosjekterte sentrumsbygget i Myrkdalen

Nyheter / torsdag 30. mars 2023

«Dette er et ekstremt viktig prosjekt for Bergen»

Nyheter / torsdag 30. mars 2023

Utvikler nye næringsparker i Bergen Vest

Nyheter / onsdag 29. mars 2023

GC Rieber Eiendom og WPS Næringsmegling til topps igjen

Nyheter / onsdag 29. mars 2023

Oppfører bolig- og næringsbygg i Frekhaug sentrum

Nyheter / mandag 27. mars 2023

Skipsreder vil bygge opptil 60 boliger i Ervik

Nyheter / torsdag 23. mars 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no