Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY EIER: Obos kjøper Bergensmeieriet, som kan bli seende slik ut. Bonava/Union Residential

Obos kjøper Bergensmeieriet

Skal bygge hundrevis av leiligheter på Minde.

Glen Widing

onsdag 17. januar 2024 22:30 (Oppdatert 26. februar 2024 12:37 )

Obos har inngått en avtale om å kjøpe boligprosjektet Bergensmeieriet av Union Residential. Eiendommen som ligger sentralt på Mindemyren i Bergen er ferdigregulert, og den nye eieren kan derfor komme relativt raskt i gang med boligbyggingen ifølge en pressemelding.

– Å kjøpe en så stor, sentral og ferdigregulert eiendom vurderer vi som en god og sjelden mulighet, sier Ingunn Andersen Randa som er Obos’ konserndirektør for boligutvikling storby.

Prosjektdirektør Jorunn Nerheim mener det er realistisk å bygge rundt 600 leiligheter på området.

– Det er tenkt å utgjøre et av de mest sentrale områdene i den fremtidige Mindebyen, med gode tverrforbindelser mellom Wergeland og Kanalveien, offentlige torg, felles uteområder, handels- og spisesteder. Bevaring av enkeltbygninger på og ved eiendommen bidrar også til å skape historisk identitet i området, sier

Prosjektet ligger på tomten der Tine tidligere hadde meieri, og med kort avstand til begge bybanelinjene er reisetiden til sentrum med bybanen på rundt 12 minutter.

I salg om ett år

Nerheim sier at de nå umiddelbart går i gang med planleggingen og håper å starte salget av de første leilighetene rundt årsskiftet 2024/2025.

– Da Union kjøpte Bonava Norge var tanken at noen av prosjektene skulle utvikles i egenregi mens andre skulle avhendes. Union og Obos har hatt et godt samarbeid over mange år og vi er veldig tilfredse med at de blir ny eier av prosjektet. Vi selger en fantastisk tomt og er sikre på at Obos vil forvalte og videreutvikle det gode arbeidet som har vært gjort av Bonava over flere år med å få eiendommen ferdigregulert, sier daglig leder Baard Schumann i Union Residential.

Tapperiet og administrasjonsbygget, som er deler av det tidligere Bergensmeieriet, er bevaringsverdige bygg som dermed blir stående. Tapperiet skal etter planen huse butikker, spisesteder og kontorer. I tillegg skal det etableres utadrettet virksomhet i betydelige deler av førsteetasjene.

– Selve Tapperiet er tidligere avtalt solgt til andre som skal stå for utviklingen, og vi ser frem til å samarbeide med eierne om utvikling av denne delen av eiendommen, påpeker Nerheim.

Stor aktør i Bergen

Prosjektet gjør Obos til en enda større aktør i nyboligmarkedet i Bergen. Konsernet har allerede pågående boligprosjekter i Nøstegaten, Fabrikkgaten og Kristiansholm i Sandviken. De to sistnevnte er imidlertid på et noe tidligere stadium i utvikling og regulering, og kommer i markedet senere enn Bergensmeieriet.

– Etter ferdigstillelsen av vårt siste prosjekt på Sandsliåsen har vi få nye boliger til salgs i Bergen. Kjøpet av Bergensmeieriet gjør at vi relativt raskt kan tilby medlemmene våre flere nye boliger. Bergen er et viktig satsingsområde for oss, og mange av boligene vi bygger her blir også solgt med boligkjøpsmodellene Bostart og Deleie, sier Nerheim.

Bergensmeieriet blir en del av det store transformasjonsprosjektet som skal bli Mindebyen. Området skal endres fra et næringsområde til et levende område hvor folk kan bo, gå, sykle og bevege seg mer fritt. Totalt skal det bygges 3.000 boliger i Mindebyen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper seg opp i Minde Næringspark

Nyheter / tirsdag 27. februar 2024

Tar over driften av Opus 16

Nyheter / mandag 26. februar 2024

Her bygger Nåbo 178 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Stiftelse selger blokk med 49 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Grønt lys for 300 boliger

Nyheter / onsdag 21. februar 2024

Nye rekorder for Oasen

Nyheter / tirsdag 20. februar 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no