Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FORNØYD: Amalie Lunde er glad for at økonomien er på stell. Foto: Sammen

Penger i kassen gir flere studentboliger i vest

Årsregnskap for 2023 viser at Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen) har tilfredsstillende økonomi.

Glen Widing

onsdag 22. mai 2024 13:23 (Oppdatert 18. juni 2024 6:58 )

Etter skatt sto det nemlig igjen 53 millioner kroner. Resultatet inkluderer gevinst fra salg av studentboligene i Klostergaten og en skattefordel på 16,7 millioner kroner som følge av omlegging av Sammen sine barnehager i egne aksjeselskap. Overskuddet gir Sammen anledning til å fortsette å utvikle studentenes velferdstilbud, ifølge en pressemelding.

Skattefordelen kommer av at barnehagebyggene fulgte med barnehagedriften og de ansatte over i aksjeselskapene. Skattemessig ble eiendommene overført til markedsverdi, mens de fortsatt ligger i regnskapene til den enkelte barnehage til bokført verdi. Korrigert for denne effekten var det underliggende resultatet for konsernet, inkludert gevinsten fra Klostergaten 2-4 på 14,9 millioner kroner, 36,2 millioner kroner.

– Jeg er svært fornøyd. For oss er det avgjørende å ha en sunn økonomisk drift. Det er viktig for oss å gi studentene tjenester til så lav pris som mulig, samtidig som vi har mulighet til å utvikle tilbudene til studentene, sier styreleder Amalie Lunde i Sammen.

212 millioner til 170 nye boliger i Bergen

2023 var ifølge meldingen det første året hvor driften ikke ble direkte påvirket av pandemien.

– Sammen har tilbakelagt et år med høy aktivitet i alle virksomhetsområdene, og etterspørselen etter tjenestene er større enn noen gang. Resultatgraden ble for 2023 4,3 prosent. Egenkapitalen var ved utgangen av 2023 på 425,7 millioner kroner, med egenkapitalandel på 13,6 prosent, som er marginalt høyere enn 2022, påpeker Lunde.

Hun synes det er gledelig at egenkapitalen er styrket og at de har en finansiell posisjon som gjør det mulig for dem å fortsette å utvikle viktige i viktige tjenester for studentene på Vestlandet.

– Våre frie midler gir oss et handlingsrom til å investere i tomter og bygg til nye studentboligprosjekter, sier hun.

Sammen sitt overskudd og egenkapital går til å bygge og utvikle flere studentboliger, oppgradere eksisterende boliger og til mer studentvelferd. I januar 2024 kjøpte samskipnaden eiendommen i  Lotheveien for 31 millioner som skal bli 170 nye studentboliger i Bergen.

Videre vil vi bruke 212 millioner kroner for å ferdigstille boligene, slik at de er klare til semesterstart i 2025. Det er veldig viktig at vi kan fortsette å bygge nye og oppgradere studentboliger. Vi er avhengig av en solid egenkapital for å satse på nye prosjekter. I årene fremover vil Sammen investere over en milliard i nye prosjekter, poengterer Amalie Lunde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Mad vant konkurransen om Dokken sør

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Etter 1,5 år har Entra fremdeles ikke fylt opp prestisjebygget

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Vil utvikle innovativt boligtilbud på Marineholmen

Nyheter / onsdag 19. juni 2024

Plan- og bygningslova: Forslag til endringar – gi innspel medan du kan

Nyheter / tirsdag 18. juni 2024

Tar miljøgrep i kontorbygg fra 70-tallet

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Axer vil bygge 260 boliger på Sandsli

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no