Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VRAKET KOKSTAD – Som Norges største logistikkaktør, må vi alltid ha en alternativ plan, sier konserndirektør Hans- Øyvind Ryen i Posten Bring. Foto: Posten Bring

Posten Bring velger Lyseparken for ny Bergen-terminal

Planene om logistikksenter på Kokstad termineres. Det nye anlegget i Lyseparken i Bjørnafjorden kommune skal stå ferdig høsten 2027.

Tore Årdal

mandag 13. mai 2024 9:13 (Oppdatert 18. juni 2024 6:58 )

– Vi er veldig glade for at vi har landet en avtale om å etablere et nytt og moderne logistikksenter i Lyseparken. Vi får nå nødvendig forutsigbarhet for å etablere et velfungerende og moderne produksjonsanlegg. Det sikrer at vi kan løse vårt samfunnsoppdrag på en forutsigbar måte og kan levere post, pakker og gods til og fra folk og virksomheter i Bergen og omegn, sier Hans- Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten Bring, i en pressemelding.

Tomten i Lyseparken er på 110 dekar, og ligger rundt 15 minutter unna det planlagte logistikksenteret på Kokstad. Logistikksenterets størrelse og produksjonskapasitet vil bli tilsvarende det som var planlagt på Kokstad. Anlegget vil erstatte dagens produksjonsanlegg på Dokken og Minde.

Terminalen på Minde er det eldste produksjonsanlegget som Posten Bring har i Norge. Terminalen har store produksjonsmessige begrensninger og utfordringer. I 2016 kjøpte derfor konsernet en eiendom på Kokstad som allerede i 2015 ble områderegulert til industri. Planlagt oppstart av nytt logistikksenter var i 2020, 4 år senere. Som en del av denne løsningen ble også konsernets produksjonsanlegg på Dokken og Minde solgt til Bergen kommune for nødvendige byutviklingsformål.

Her kommer Posten Brings nye terminal. Foto: Bjørnafjorden Utviklingsselskap AS

Etter eiendomskjøpet i 2016 har Posten Bring jobbet intenst med å få på plass rettskraftig reguleringsvedtak på Kokstad. Ettersom dette ikke har kommet på plass, har konsernet blitt satt i en alvorlig tidskritisk situasjon og blitt nødt til å se på andre plasseringer for logistikksenteret.

– Det har vært helt nødvendig for å unngå en alvorlig svikt i produksjonen og for å sikre at vi også fremover kan levere kvalitet til kunder og trygge arbeidsplasser. Utflytting fra Dokken og Minde er også meget viktig for byutviklingen i Bergen, fremgår det av pressemeldingen.

Etablering av Posten Brings nye logistikksenter for Bergensregionen er nå 7 år på overtid, og «stadig utsettelser har skapt en uforutsigbarhet som ikke er holdbar». Det har derfor vært arbeidet med Lyseparken som alternativ til Kokstad over noe tid.

I en helhetsvurdering anser Posten Bring Lyseparken som mindre risikofylt også fremover med hensyn til fremdrift og ferdigstillelse – selv om det denne uken kom positivt vedtak fra Statsforvalteren i Vestland om reguleringsplanen på Kokstad. Risikovurderingen knyttes i første rekke til usikkerhet om fremdrift på nødvendig infrastruktur og en trafikksituasjon på Kokstad som er krevende. Prosjektet er i en tidskritisk fase, og «all risiko i forhold til fremdrift må reduseres».

– Som Norges største logistikkaktør må vi alltid ha en alternativ plan. Bergen og omegn er en av landets største og viktigste regioner, og må ha sikkerhet for at Posten Bring leverer sine tjenester godt og effektivt. Beslutningen vi nå har tatt gir nødvendig trygghet for at vi i 2027 kan åpne et nytt og fremtidsrettet logistikksenter i Lyseparken til glede for hele Bergen-regionen, sier Ryen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Mad vant konkurransen om Dokken sør

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Etter 1,5 år har Entra fremdeles ikke fylt opp prestisjebygget

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Vil utvikle innovativt boligtilbud på Marineholmen

Nyheter / onsdag 19. juni 2024

Plan- og bygningslova: Forslag til endringar – gi innspel medan du kan

Nyheter / tirsdag 18. juni 2024

Tar miljøgrep i kontorbygg fra 70-tallet

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Axer vil bygge 260 boliger på Sandsli

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no