Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Ifølge Sem & Johnsen er det både norske og utenlandske gjester på hotellet. Foto: Tor Lie

Selger hotell ytterst i fjorden

I tillegg til eksisterende bebyggelse foreligger det regulering for 80 nye leiligheter helt nede ved sjøen.

Tore Årdal

onsdag 30. august 2023 10:46 (Oppdatert 9. november 2023 8:12 )

– Det store potensialet for denne eiendommen ligger i byggingen av 80 nye fritidsleiligheter, som kommer i tillegg til det eksisterende anlegget. Det er ikke ofte det er mulig å bygge helt nede ved strandlinjen, sier megler Marius Berger i Sem & Johnsen, som har fått oppdraget med å selge Brekkestranda fjordhotell.

Hotellet er beliggende i Gulen kommune, ytterst i Sognefjorden, like ved tettstedet Brekke. Ca. 10 – 12 mil fra Bergen og ca. 3,8 mil fra Eivindvik. Det ble startet i 1970 av Ingeborg I Brekke, og het opprinnelig Brekkestranda Fjordpensjonat. I 1975 kom sønnen Bjørn Brrekke med i driften, og ble eier fra 1996. I 2006 kjøpte Morten Nilsen hotellet, og har drevet det siden.

Ifølge meglerforetaket er dette en fantastisk eiendom. På grunn av sin opprinnelige konstruksjon og utforming av arkitekten Bjørn Simonnæs, er hele hotellet bygd av tre og tømmer på en helt unik måte.

– Alle de 26 rommene samt 3 hytter er innredet i koselig hytteaktig interiør design med et moderne innspill. De fleste rommene har direkte sjøutsikt med veranda eller balkonger. Her kan du finne ro og lytte til musikken fra den dype fjorden.

– For rekreasjon tilbyr hotellet fjord-golf, sykling, kajakking, fisking og fjellturer som kan arrangeres daglig. Hotellets restaurant «Fjorden» tilbyr en variert tradisjonell norsk meny, heter det i prospektet.

Overdragelsen gjelder salg av samtlige aksjer i selskapet Nordnesbakken 5 AS, som eier Brekkestranda Eiendomsselskap AS. Brekkestranda Fjorhotel AS som eies av Brekkestranda Eiendomsselskap AS, er leietaker og drifter hotellet.

Tomtestørrelsen er ca. 23,7 dekar, hvorav delen som hotellet ligger utgjør ca. 5 dekar. Prisantydningen er på 33 millioner kroner.

Ifølge Berger er det både norske og utenlandske gjester på hotellet.

– Det er en del bedriftsbesøk fra Bergen og omegn. I tillegg er det mange utenlandske turister, og turismen i Norge er jo i sterk vekst. Hovedsesongen er fra april / mai til september / oktober, men så er det mange også turister som synes det er spennende å oppleve regnet utenfor denne sesongen, sier Berger.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Mad vant konkurransen om Dokken sør

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Etter 1,5 år har Entra fremdeles ikke fylt opp prestisjebygget

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Vil utvikle innovativt boligtilbud på Marineholmen

Nyheter / onsdag 19. juni 2024

Plan- og bygningslova: Forslag til endringar – gi innspel medan du kan

Nyheter / tirsdag 18. juni 2024

Tar miljøgrep i kontorbygg fra 70-tallet

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Axer vil bygge 260 boliger på Sandsli

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no