Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NÆRINGSBYGG: Eiendommen var tidligere Eqionors hovedkontor i Bergen.

Selvaag Bolig kjøpte Sandslihaugen 30

Boligutvikleren skal utvikle et nytt boligområde på den 46,5 mål store tomten.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 23. mars 2023 7:10 (Oppdatert 1. juni 2023 9:11 )

Det er DNB SCandinavian Property Fund som selger eiendommen til Selvaag Bolig ASA. Megler er WPS Næringsmegling og Hadrian Eiendom og selgers juridiske rådgiver har vært Simonsen Vogt Wiig.

– Vi har sterk tro på Bergen fremover. Det er et stort behov for nye boliger, byen vokser og dette er en eiendom som passer godt inn i vår portefølje. Tomten ligger høyt og luftig til med 360 graders utsikt 300 meter fra Sandsli stasjon på den nye bybanen, sier adm. direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig.

I dag er eiendommen, som tidligere var Equinors hovedkontor i Bergen, bebygget med 26 000 kvadratmeter næringsarealer. Nå går Selvaag Bolig i gang med å omregulere eiendommen til boligformål. Vestland fylkeskommune flytter i nå i mars 2023.

– Målet er å skape et attraktivt bolig- og byområde med høy bærekraftsprofil og boliger i alle prisklasser. Prosjektet skal blant annet inneholde Selvaag Pluss som er livsstilsboliger med bemannet resepsjon, fellesarealer og tjenester, sier Molvik.

DNB Næringseiendom har forvaltet eiendommen, og selger er DNB Scandinavian Property Fund.

– Kontormarkedet på Sandsli har over lang tid vært preget av økende ledighet i etterkant av oljekrisen og som følge av tilførsel av nye arealer i andre kontorområder. Sandsli er et attraktivt boområde og har de siste årene gjennomgått en transformasjon og en betydelig andel kontorarealer er transformert til bolig. Sandslihaugen 30 har en svært god beliggenhet på et høydedrag i nærhet til bybanen. Eiendommen er godt egnet til bolig og vi mener at Selvaag er godt rustet til å sørge for en videre god utvikling av eiendommen, sier administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.

Dersom reguleringsprosessen går som planlagt vil det være mulig å starte salget av de første boligene i løpet av 2026. Frem til byggestart vil tomten eies av Selvaag Boligs samarbeidsselskap Urban Property. Selvaag Bolig har nå en tomtebank som kan gi om lag 11 500 boliger i og rundt Stor-Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Stockholm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper Tesla-eiendom i Førde

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Kjøpte av Trond Mohn-selskap – nå er leietakeren konkurs

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Ahlsell leier stort på Minde

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Kultur, bevertning og interiør til Kronstadparken

Nyheter / onsdag 31. mai 2023

Salg av to Porsche-senter ga gode tall

Nyheter / tirsdag 30. mai 2023

Skanska kjøper tomt på Skjoldskiftet

Nyheter / fredag 26. mai 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no