Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Blokken er beliggende like ved NHH Norges Handelshøyskole. Foto: Kyte Næringsmegling

Stiftelse selger blokk med 49 leiligheter

Pengene skal reinvesteres i nye leiligheter for seniorer.

Tore Årdal

torsdag 22. februar 2024 9:53 (Oppdatert 18. april 2024 14:00 )

– Kravene har jo endret seg mye siden blokken ble bygget i 1962, derfor må den nok oppgraderes, og da er det bedre at vi kjøper noe nytt, sier styreleder Arne M. Troye i Bergen Handelsstands Aldersboliger.

På vegne av Stiftelsen Halvorsens og Thesens Aldersbolig, som ligger under Bergen Handelsstands Aldersboliger, har Kyte Næringsmegling lagt ut for salg Øyjordsveien 1-3 i Ytre Sandviken langs E39 – ca. 4,5 km nord for Bergen sentrum. NHH Norges Handelshøyskole – med nærmere 4.000 studenter – ligger like ved.

Eiendommen er en boligblokk med syv hovedetasjer samt en underetasje. I underetasjen er det blant annet dagligvarebutikk (Spar), boder og vaskerom. Første etasje inneholder bolig, gjesterom, felles oppholdsrom med tilhørende kjøkken og en kontordel.

Fra andre etasje og oppover er det totalt 49 leiligheter for utleie. Alle leiligheter har vestvendte balkonger med svært gode sol- og utsiktsforhold.

Foto: Kyte Næringsmegling

Eiendommen ble oppført for å drive aldersboliger for handelsstanden i Bergen gjennom Foreningen Bergen Handelsstands Aldersboliger. I 2011 ble det besluttet å fase ut tilbudet (inntaksstopp) for Øyjordsveien 1-3.

I en overgangsperiode – etter hvert som eldre beboere flyttet ut – har de leid ut ledige leiligheter til blant annet studenter. Det har for disse vært særskilte vilkår for å ta hensyn til eldre beboere, og leien har av den grunn vært fastsatt til under estimert markedsleie.

– Det er nå få eldre beboere igjen i bygget, og de siste flytter i løpet av april 2024. Det vil deretter være mulig å drive utleie basert på markedsleie. Årlig leie p.t. for leilighetene er NOK 3.577.060. Dette er vurdert som vesentlig under markedsleie som følge av ovennevnte forhold, skriver Kyte Næringsmegling i prospektet.

I front av blokkens hovedinngang er det ca. 23 utvendige parkeringsplasser til beboere / leietakere og gjester. Kundeparkering til butikken skjer i front av butikken på nordre del av egen tomt samt på nabotomt.

– Enten man leier ut til studenter eller i det ordinære markedet, blir det veldig spennende å se responsen. Det er jo ikke ofte det legges ut blokker med så mange boliger i Bergen, sier Troye.

Han forteller at pengene fra eiendomssalget skal reinvesteres i nye leiligheter. I tillegg til blokken som skal selges, eier stiftelsen 40 leiligheter på Årstad, 8 på Paradis og 10 i Adolph Bergs vei 58-62.

– Vi har i tillegg ytterligere 30-40 millioner kroner som skal investeres. Vi vil helst ikke ha mye gjeld, og har en langt perspektiv på investeringene, sier Troye.

Bergen Handelsstands Aldersboliger har en sosial profil, og leier derfor ut til de som ikke har mest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no