Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Heimr Collection har kjøpt driftsselskapet Opus XVI AS, og overtar dermed leieavtalen med VestenFjeldske Eiendom AS.

Tar over driften av Opus 16

– Nå var det på tide at vi kom oss til Bergen. Vi fortsetter kystreisen, og gleder oss til å sove godt i byen mellom de syv fjell, sier adm. dir. i Heimr Collection, Terje Ropstad.

Tore Årdal

mandag 26. februar 2024 12:34 (Oppdatert 18. april 2024 14:00 )

Opus 16 ligger i et historisk bygg fra 1876 som den gang huset Bergens Kreditbank. Bygget, som på folkemunne blir kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil.

Det var først i 2018 at det ble hotelldrift i det gamle bankbygget. Ekteparet Alexander og Britt Marie Grieg hadde kjent hverandre i to dager da de begynte å drømme om eget hotell i sentrum av Bergen. 10. april 2018, 24 år etter, ble drømmen en realitet. Siden har Opus 16 vært et populært hotell og kulturarena i Bergen.

Stor kjærlighet for hotell

– Vi ser med glede frem til å få Heimr Collection som driver av Opus 16. Det er en spennende aktør som har imponert oss med sin måte å få frem det genuine i hvert hotell. For oss var det viktigste å finne noen som vi kan samarbeide godt med. Her får vi en gjeng med høy kompetanse og stor kjærlighet for hotell. For å lykkes fremover må vi fortsette å utvikle kvaliteten i alle ledd av gjestereisen. Vi tror dette samarbeidet blir bra både for ansatte og gjester, sier Alexander Grieg, daglig leder på Opus 16.

– Fra vår side ble dette den beste løsningen, vi ser frem til hvordan vi sammen kan fortsette å utvikle hotellet til det beste for gjestene, sier Britt Marie Grieg, salgs- og markedsdirektør på Opus 16.

Nyrenovert bar

I førsteetasjen er den gamle ekspedisjonshallen med resepsjon, selskapslokaler, kjøkken, bar og restaurant. Her har det siden årsskiftet pågått en omfattende oppgradering.

– Vi åpner en spennende matbar, der menyen skal være uformell, men spenstig. I tillegg vil restauranten ha en smaksmeny og à la carte med høy kvalitet. Vi gleder oss til å vise frem våre nye mat- og drikkekonsepter så snart vi åpner denne uken, sier Alexander Grieg.

Heimr Collection har kjøpt driftsselskapet Opus XVI AS, og overtar dermed leieavtalen med VestenFjeldske Eiendom AS, og fra 1. mars blir hotellet nummer 12 i den raskt voksende norskeide hotellkjeden med hovedkontor i Oslo.

– Dette er et hotell som passer perfekt inn i vår portefølje av kjente og særpregede hoteller. Kjøpet markerer et viktig steg i Heimrs utvikling, ved at vi nå endelig er til stede i Vestlandets hovedstad, sier eier av Heimr Collection, Endre Glastad.

Adm. dir i VestenFjeldske Eiendom, Håvard Fjæreide, utrykker stor glede for å få Heimr Collection inn som ny leietaker, og takker Alexander og Britt Marie for godt samarbeid de siste fem årene.

65 hotellrom

Opus XVI (16) er oppkalt etter Edvard Grieg sitt mest kjente musikkstykke, Klaverkonserten i A-moll (Op 16). Hotellet har 65 hotellrom, restaurant, bar, selskapslokaler og møterom med kapasitet på opptil 130 personer. Rundt på hotellet er det skjulte skatter som i sin tid tilhørte familien Grieg, og som siden har vært i familiens eie.

Bygget ble i 1876 tegnet av Herman Schirmer i italiensk nyrenessanse. Bygget ble senere utvidet i 1897 av arkitekt Adolph Fischer og av Schak Bull i 1918. Bygningen ble fredet av Riksantikvaren i 1986. Arkitekt Øivind Maurseth ble tildelt Europa Nostras diplom for rehabiliteringen av Bergens Kreditbank i 1990.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no