Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

LAGET: F.v. Therese Hagenes, Tommy Hagenes, Christian Hope, Torgeir Hågøy, Petter Marthinussen, Martin McGloin og Marius Solli.

Tech-selskapet fra Bergen rigges for dobling

Etter å ha signert avtaler for 12 millioner kroner i år, gjør det lille teknologiselskapet Energy Control seg klar for dobling.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 22. august 2023 13:56 (Oppdatert 2. november 2023 9:03 )

Selskapet, som holder til i Fyllingsdalen, rekrutterer nå nye medarbeidere for å håndtere veksten.

– Vi opplever stor etterspørsel etter våre tjenester. Vi har signert avtaler for 12 millioner kroner og trenger derfor flere medarbeidere for å håndtere pågangen, sier daglig leder og gründer av teknologiselskapet, Energy Control, Tommy Hagenes.

Energy Control opererer i grenselandet mellom eiendomsteknologi og energistyring og kombinerer god byggforståelse med bransjeledende teknologikompetanse.

– På denne måten har vi hjulpet våre eiendomskunder med å oppnå betydelige energibesparelser. I flere bygg snakker vi om mer enn en halvering av energiforbruket, sier Hagenes.

Det seneste årets fokus på høye strømpriser har gitt økt etterspørsel etter selskapets tjenester.

– Vi er et alternativ til mer etablerte metoder, som ofte er både kostbart og tidkrevende å implementere. Våre løsninger baserer seg på trådløs eiendomsteknologi som koster en brøkdel og hvor man ofte ser resultater samme dag, sier Hagenes.

Energy Control har flere eiendomsselskaper på kundelisten, samt Statens vegvesen. Så langt har alt blitt håndtert av ham selv, kona og en rekke samarbeidspartnere.

– Vi har ikke lenger kapasitet til å håndtere alt selv. Tiden var moden for å ta grep, og derfor har vi ansatt fem nye medarbeidere som skal hjelpe oss med å håndtere etterspørselen og ta oss inn i fremtiden, Hagenes.

De som nå har blitt en del av Energy Control er Petter Marthinussen som kommer fra rollen som technical product manager i Airthings, men som også har lagt fartstid fra Skanska og EM Systemer. Nummer to er Christian Hope, som har mer enn 20 års erfaring med bygg- og automasjonsbransjen, sist fra rollen som salgsingeniør i Trox Auranor Norge. Nummer tre er Martin McGloin som kommer fra en lang og innholdsrik karriere i Airthings, hvor han blant annet har vært både produktsjef og global markedsdirektør. I tillegg er Marius Solli inne som finansdirektør, mens Torgeir Hågøy er med på laget som leder for kommunikasjon.

– Dette er mennesker jeg har kjent og samarbeidet med over lang tid. De er de beste innen sine respektive fagområder, så dette er et lag jeg er stolt over. Med disse menneskene om bord er jeg overbevist om at vi skal styrke vår posisjon som den ledende aktøren innen smart energistyring av eksisterende bygg, sier Hagenes.

Han legger ikke skjul på at han har store ambisjoner for fremtiden.

– Vi ligger i år an til en omsetning på 12 millioner kroner. Dersom alt går som vi håper, dobler vi dette i løpet av to år, sier Hagenes.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no