Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SELGES: Blant eiendommene som er lagt ut for salg i Bergen i år, er DNB Livs Torgallmenningen 12 / Starvhusgaten 2. Foto: WPS

– Tregt transaksjonsmarked, men også unike muligheter

WPS Næringsmegling har så langt i år registrert et transaksjonsvolum på ca. 4 milliarder kroner, fordelt på 15 transaksjoner i bergensmarkedet.

Tore Årdal

torsdag 28. september 2023 11:09 (Oppdatert 23. desember 2023 16:22 )

Som ellers i landet er aktiviteten i transaksjonsmarkedet lav, noe som indikerer at avstanden mellom kjøper og selger fortsatt er stor. WPS forventer at transaksjonsvolumet i bergensmarkedet ender på rundt 7 milliarder når året er omme.

Endret investoretterspørsel

– De siste 12 månedene har vi sett store endringer i investorenes interesse for de ulike segmentene. Normalt utgjør kontorsegmentet rundt 40-60 % av transaksjonsvolumet, men de seneste 12 månedene har vi registrert en andel på 27 %, noe som er rekordlavt. Et segment som har styrket seg betydelig er bolig, hvor transaksjonsandelen utgjør 38 %, sier senior analytiker Torgeir Olsen i WPS Næringsmegling.

Han viser til at et volatilt rente- og inflasjonsbilde fører til at relativt få «rene kontantstrømeiendommer» selges. Flere investorer har derfor økt sin interesse for boligsegmentet; både utleieporteføljer og utviklingsprosjekter.

God fart i hotellmarkedet

Blant de øvrige segmentene registrerer WPS økt investorinteresse for hotellmarkedet.

– Så langt i år har hotellene i Bergen oppnådd sterkt økte rompriser og solide belegg. Den svake kronen øker turistenes kjøpekraft, og Norge blir dermed en enda mer attraktiv feriedestinasjon for flere.

– Videre er investorene stadig mer interessert i hotellsegmentet. I WPS sin seneste investorundersøkelse oppgir 30 % at de er nettokjøpere i segmentet de neste 12 månedene, sier Olsen.

Unike objekter

Han påpeker at et utfordrende marked gir ofte unike muligheter, noe salget av Clarion Hotel Admiral er et godt eksempel på. Salget skjedde tidligere i år, hvor Meidell AS var kjøper og DNB Liv selger.

Et annet godt eksempel, som er i markedet nå, er Torgallmenningen 12 / Starvhusgaten 2, også eid av DNB Liv. WPS anser dette som en av byens absolutt flotteste eiendommer med en krembeliggenhet av de sjeldne, midt på Torgallmenningen.

– Flere eiendomsbesittere, særlig børsnoterte selskaper og livselskaper, velger nå å vekte seg ned i eiendom. Dette er aktører som sitter på flere høykvalitetseiendommer med gode beliggenheter og sikre inntektsstrømmer. Vi tror det vil komme flere unike investeringsmuligheter fremover, sier daglig leder Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Mad vant konkurransen om Dokken sør

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Etter 1,5 år har Entra fremdeles ikke fylt opp prestisjebygget

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Vil utvikle innovativt boligtilbud på Marineholmen

Nyheter / onsdag 19. juni 2024

Plan- og bygningslova: Forslag til endringar – gi innspel medan du kan

Nyheter / tirsdag 18. juni 2024

Tar miljøgrep i kontorbygg fra 70-tallet

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Axer vil bygge 260 boliger på Sandsli

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no