Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STORT NEDSLAGSFELT: Næringsparkene når ut til store mengder potensielle kunder, med kort vei til Sotrabrua, som har mellom 25.000 og 30.000 daglige passeringer. FOTO: Marina J/Shutterstock.com

Utvikler nye næringsparker i Bergen Vest

Både Midgard Gruppen og Theodor Eiendom bygger nye næringsparker i Bergen Vest. Begge eiendomsselskapene melder om stor etterspørsel etter proff- og kombilokaler i området.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 29. mars 2023 21:47 (Oppdatert 21. juni 2023 9:15 )

På Janaflaten jobber Midgard Eiendom med utviklingen av Janaflaten Næringspark. Der skal de sette opp fire bygg på til sammen 15.000 kvadratmeter.

– Vi er godt forbi planene nå, det er full utbygging og vi nærmer oss de første ferdige lokalene, sier eiendomssjef Anders Garmel i Midgard Gruppen.

Han forteller at siden hovedveien til Sotra skal oppgraderes, har de fått noen rekkefølgekrav som innebærer at de må bli ferdig med det utvendige i næringsparken innen første april.

– Vi blir ferdig med alt vi har leietakere på innvendig, og alle byggene utvendig, sier Garmel.

Det bygges dermed en del på spek uten leietakere.

– Vi har skrevet noen leiekontrakter, blant annet med Würth i underetasjen og størstedelen av førsteetasjen i bygg A og Mitt Dekkhotell, som kommer i drift nå i slutten av mars i tide til sesongstart, sier eiendomssjefen.

Han forteller om et marked med flere interessenter til eiendommene.

– Det er bra trøkk i utleiemarkedet i Bergen. Vi får flere store forespørsler regelmessig og mange seriøse henvendelser.

Bergens største

Mitt Dekksenter er allerede etablert på Kokstad, men åpner nå sitt åttende senter i Norge som får en kapasitet på 13.000 biler.

– Dekksenteret blir ikke bare det desidert største i Bergen, det blir også det mest moderne dekksenteret i Skandinavia, sa adm. direktør i Mitt Dekkhotell, Erik Jacobsen da leieavtalen ble kjent.

I andre kvartal åpner Würth en butikk for proffkunder på 600 kvadratmeter i Janaflaten Næringspark.

– Her er vi sentralt plassert langs hovedfartsåren mot vest. Med denne butikken er derfor ambisjonen å ta en større del av markedet i Bergen vest, sa kjedeleder for Würth Norge, Rune Clasen i forbindelse med at kontrakten ble kjent.

Attraktiv beliggenhet

Janaflaten er et stort næringsområde med virksomheter som Biltema, Plantasjen og flere bilforhandlere. Anders Garmel i Midgard Gruppen mener parken får et stort nedslagsfelt.

– Vi har ikke låst oss til en bestemt type leietakere. Reguleringsplanen er ganske åpen, det eneste som er utelukket, er detaljhandel. Vi kan ha proffhandel og alt innen forretning og kontor/industri. Vi planlegger også et buet bygg, Der har vi sett på muligheter for bilforretning. Midgard Gruppen utnytter tomten godt, men får samtidig et stort areal mellom byggene. – Bygg B, som går over to etasjer, får innkjøring fra begge nivåene. Da blir logistikken bra og veldig effektiv. Vi har også prioritert å bygge med gode kvaliteter, med solceller på taket og energiklasse A, sier Garmel.

Godvik Næringspark

Også Theodor Eiendom jobber med utviklingen av en næringspark i Bergen vest, i området som strekker seg mot broen til Sotra. Selskapet har etablert Godvik Næringspark i Godvik, som skal inneholde gode og moderne bygg innenfor segmentene proffbutikk, lager, verksted og industri. Det blir også muligheter for virksomhetsrelaterte kontor i tilknytning til eiendommene.

Planen, som er delt inn i flere byggetrinn, er å sette opp inntil seks nye bygg, med ulik størrelse og gode takhøyder. Tomten er på 46 mål, og det totale arealet som skal bygges, er på ca. 30.000 kvadratmeter.

– De første byggene er leid ut og under bygging, og skal overleveres ved årsskiftet 23/24. Første byggetrinn er på ca. 10.000 kvadratmeter, hvorav ca. halvparten er et parkeringsanlegg som skal dekke hele området, sier Ole Jørgen Fæø, daglig leder i Theodor Eiendom til NæringsEiendom.

Han har landet leietakere som Ahlsell og Dunlop Hiflex til byggene, som bygges med høy miljøstandard.

BREEAM-NOR Excellent

– Vi bygger med klassifiseringen BREEAM-NOR Excellent, og er langt på vei med tilhørende rekkefølgekrav som endelig ferdigstilles i løpet av våren, fortsetter Theodor Eiendom-sjefen. Nå har de nettopp startet opp markedsføringen av det andre byggetrinnet, som ennå ikke har fått noen leietakere. Fæø forteller at de kan bygge til sammen 20.000 kvadratmeter, men det er ikke tatt noen endelige beslutninger.

– Det vil være naturlig at neste byggetrinn vil omfatte ca. 10.000 kvadratmeter. Det avhenger av leietakere. Vi har ikke noe hastverk, og ser helst etter en enbruker, men kan også dele det opp. Både selve bygget i flere seksjoner eller sette opp flere bygg. Første byggetrinn gikk veldig raskt å leie ut, men dette er et veldig langsiktig prosjekt, sier Fæø.

– Hvor langt tidsperspektiv har dere på utviklingen av hele næringsparken?

– Vi har et tiårsperspektiv.

Den øvre delen av tomten er regulert til plasskrevende virksomheter, mens den nedre er regulert for lager, verksted, logistikk og industri med administrative og operative funksjoner.

– Det er en litt spesiell regulering, blant annet kan leietakere som har behov for egne kurs- og undervisningsfasiliteter, og overnatting med tilhørende bevertning kan få det, men alt i sammenheng med hovedvirksomheten. Vi er ganske fleksible på hva vi kan gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Odfjell Land kjøper utviklingstomt på Kokstad

Nyheter / mandag 27. mai 2024

Har aldri opplevd maken til interesse for boligprosjekt

Nyheter / søndag 26. mai 2024

Nærmer seg 100 millioner i leieinntekter

Nyheter / torsdag 23. mai 2024

Penger i kassen gir flere studentboliger i vest

Nyheter / onsdag 22. mai 2024

Har omfattende planer på Birkelandsskiftet

Nyheter / tirsdag 21. mai 2024

Slitt industritomt skal forvandles til et attraktivt sted å bo og jobbe

Nyheter / torsdag 16. mai 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no