Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STORE PLANER: Thon Gruppen Eiendom, EGD Property og Rexir skal forvandle parkeringsplasser til en storstue som kan samle 12.000 mennesker. Ill.:CF Møller/HLM

Vant arkitektkonkurransen på Nygårdstangen

CF Møller/HLM vant arkitektkonkurransen for storprosjektet på Nygårdstangen.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 27. november 2023 12:00 (Oppdatert 15. februar 2024 9:14 )

Thon Gruppen Eiendom, EGD Property og Rexir har gjennom selskapet Nygårdstangen Utvikling store planer for en ny byarena på Nygårdstangen, med ny kollektivterminal, boliger, hotell og nytt underjordisk parkeringsanlegg. Nå er det klart at CF Møller/HLM vant arkitektkonkurransen for prosjektet.

– Vi har her fått en svært god arena, både form- og innholdsmessig. I tillegg har CF Møller foreslått gode bygrep, med boligkvartaler, en bybase som gir liv på gateplan og smarte grep for trafikkflyten i området, sier juryleder Lars Haukeland.

Sivilarkitekt og en av grunnleggerene av arkitektkontoret LPO, Lars Haukeland, har ledet en jury bestående av representanter fra Nygårdstangen Utvikling, prosjektets fagrådgivere, en landskapsarkitekt oppnevnt av NLA (Norske landskapsarkitekters forening) samt en arkitektoppnevnt av NAL (Norske Arkitekters Landsforbund) og en representant fra Bergen kommune.

Først var det en prekvalifisering hvor syv internasjonale team med erfaring fra by- og arenautvikling ble vurdert for å finne de tre beste teamene. Deretter var det en første fase med de tre teamene 3XN, Nordic og CF Møller som konkurrerte om å tegne byarenaen. Til slutt sto man igjen med to team (CF Møller og Nordic) som både skulle tegne byarenaen og hele området med de andre arealformålene.

Visjonen til utviklerne er at Bergen byarena skal bidra til å gjøre Bergen og regionen til en internasjonal og storslagen destinasjon for kultur og sportsbegivenheter av høy kvalitet. Samtidig skal Nygårdstangen få en etterlengtet byutvikling som blant annet innebærer å erstatte bygarasjen med ny og fremtidsrettet bybebyggelse.

– Her går vi fra parkeringsplasser med sjøutsikt, til en storstue som kan samle 12.000 mennesker til konsert, bykvartaler som gir plass til 800 boliger, nye parkeringsplasser under bakken og en kollektivterminal som kan øke kollektivtrafikkens kapasitet og attraktivitet i vår region, sier daglig leder i Nygårdstangen Utvikling, Filip Rygg.

Planarbeidet for Nygårdstangen er godt i gang, hvor en rekke utredninger allerede er gjennomført. Det bergensbaserte rådgiviningselskapet Opus er ansvarlige for reguleringsarbeidet og tar sikte på innlevering sommeren 2024. Det kan gi et endelig vedtak i Bergen bystyre ila 2025. Rammene for planarbeidet er vedtatt av Bergen bystyre i 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Mad vant konkurransen om Dokken sør

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Etter 1,5 år har Entra fremdeles ikke fylt opp prestisjebygget

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Vil utvikle innovativt boligtilbud på Marineholmen

Nyheter / onsdag 19. juni 2024

Plan- og bygningslova: Forslag til endringar – gi innspel medan du kan

Nyheter / tirsdag 18. juni 2024

Tar miljøgrep i kontorbygg fra 70-tallet

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Axer vil bygge 260 boliger på Sandsli

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no