Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Tommy Hagenes, Hilde Skaar, Therese Hagenes og Håvard Fjæreide.

Vestenfjeldske Eiendom har fått Proptech Bergen som leietaker

Proptech Bergen begynte reisen sin i et rivningstruet bygg på Kokstad. Nå etablerer de sin bransjecowork nummer to, midt i sentrum.

Tore Årdal

onsdag 10. mai 2023 13:04 (Oppdatert 16. august 2023 11:59 )

– Dette har vi gledet oss til å fortelle, sier daglig leder for Proptech Bergen, Therese Hagenes.

2. mai åpnet nemlig bransjecoworken Proptech Bergen dørene til sin andre cowork-lokasjon. Bygget, som ligger i Vaskereleven 39, eies av Vestenfjeldske Eiendom, og vant i 2020 Bergen kommunes Arkitektur- og byfornyingspris.

– Det er en perle av et bygg, sier Hagenes.

Lokalene ble tidligere leid av den verdensomspennende cowork-giganten Spaces. Nå tar altså Proptech Bergen over deler av bygget.

– Vi er en bransjecowork med fokus på selskaper og personer som jobber med eiendomsteknologi. Vi etablerte oss først på Kokstad, men i forbindelse med oppussingen av bygget flyttet vi til Krokatjønnveien 11C på Spelhaugen i Fyllingsdalen. Her har vi fylt opp lokalene med en rekke spennende bransjeaktører. Nå utvider vi og etablerer oss i sentrum også, noe vi tror vil være attraktivt både for nye og eksisterende medlemmer, sier Hagenes.

Selverklært teknologinerd Tommy Hagenes, forteller at det unike med Proptech Bergen er at lokalene også fungerer som en lab for testing av ny eiendomsteknologi.

– Vi er landets eneste levende lab for testing av ny eiendomsteknologi. Dette er nok noe av årsaken til at vi har lykkes med å skape det unike miljøet som vi faktisk har gjort, sier han.

Dette tar de nå med seg til sentrum og Vaskerelven. Her ønsker de imidlertid også å bruke teknologien i et byutviklingsperspektiv.

– Vi tar teknologien videre. Hvordan kan for eksempel ny teknologi være med å bidra til økt samhandling mellom bygg og leietakere, slik at man skaper et mer levende bymiljø? Dette er kjempespennende, og vi har allerede fått signaler fra en rekke leietakere som har vist interesse for å bli en del av lokalene og den nye laben vår i sentrum, sier Hagenes.

Dette passer Vestenfjeldske eiendom godt. De eier også flere av nabobyggene, og er opptatt av å skape gode synergier mellom byggene. De er derfor veldig glade for at de fikk Proptech Bergen med seg på laget.

– Proptech Bergen er mer enn en vanlig leietaker. De gir bygget innhold, noe vi tror vil være attraktivt også for andre leietakere, sier markedssjef i Vestenfjeldske Eiendom, Hilde Skaar.

Administrerende direktør i Vestenfjeldske Eiendom, Håvard Fjæreide, forteller at de allerede har et godt samarbeid med Energy Control – et teknologiselskap i Proptech Bergen-systemet.

– At de nå blir en av våre leietakere, legger til rette for et enda tettere samarbeid rundt smarte bygg og spesielt det som handler om energioptimalisering. Vi kommer derfor til å gjøre mye spennende fremover, sier Fjæreide.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Odfjell Land kjøper utviklingstomt på Kokstad

Nyheter / mandag 27. mai 2024

Har aldri opplevd maken til interesse for boligprosjekt

Nyheter / søndag 26. mai 2024

Nærmer seg 100 millioner i leieinntekter

Nyheter / torsdag 23. mai 2024

Penger i kassen gir flere studentboliger i vest

Nyheter / onsdag 22. mai 2024

Har omfattende planer på Birkelandsskiftet

Nyheter / tirsdag 21. mai 2024

Slitt industritomt skal forvandles til et attraktivt sted å bo og jobbe

Nyheter / torsdag 16. mai 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no