Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MASSIVTRE: Det nye næringsbygget skal oppføres med massivtrekonstruksjoner og vil bli BREEAM- NOR miljøsertifisert. Ill: Paal J. Kahrs Arkitekter

Vil oppføre dette næringsbygget på Kronstad

Backer AS ønsker å legge til rette for et nybygg med arkitektoniske kvaliteter som tilpasses områdekarakteren og nærliggende bebyggelse.

Tore Årdal

tirsdag 16. februar 2021 6:42 (Oppdatert 17. juni 2021 9:30 )

På vegne av Backer AS, som eies av Atle Sylvarnes, har Ard arealplan bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Bjørnsons gate 36. Eiendommen er beliggende på Kronstad og innen kort avstand fra noen av de største arbeidsplassene i Bergen kommune. Like sør for planområdet ligger Høgskulen på Vestlandet, som har ca. 17.000 studenter og 2.500 ansatte. Haukeland Universitetssykehus ligger nordøst for planområdet.

Formålet med planarbeidet er å legge til rette for et nytt næringsbygg på eiendommen som erstatning for eksisterende bygg. Dagens bygg er fra 1960, og består av næringsvirksomhet (bakeri, butikk og kontor) og boligarealer. Næringsarealet utgjør mer enn 75 prosent av arealet.

– Boligene i 2. etasje har ikke uteoppholdsareal og tilfredsstiller ikke dagens krav til boliger. Næringsarealene har lav etasjehøyde som ikke er forenlig med krav til tekniske installasjoner. Eksisterende bygninger på eiendommen anbefales å rives, skriver Ard arealplan i henvendelsen til PBE.

Intensjonen er å legge til rette for et nybygg med arkitektoniske kvaliteter som tilpasses områdekarakteren og nærliggende bebyggelse. Det nye næringsbygget skal oppføres med massivtrekonstruksjoner og vil bli BREEAM- NOR miljøsertifisert.

Eiendommen i Bjørnsons gate 36 har et tomteareal på ca. 470 kvadratmeter. Den består i dag av et bygg på 2 etasjer med loft og saltak mot gaten samt et lavere bygg i én etasje på nordsiden av tomten, bak hovedbygningene. Bakeri- og lagerbyggene på baksiden er av nyere dato.

– Bygget i Bjørnsonsgate 36 innehar ikke spesielt høye arkitektoniske kvaliteter. Bygget kan sies å være typisk for sin tid, men vil også kunne erstattes med et bygg fra vår tid uten at helheten i det arkitektoniske mangfoldet i området forringes. Et nybygg der arkitektonisk og bærekraftig utforming vektlegges, vil være et positivt tilskudd til området og byen, skriver Ard arealplan.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Slik varierer toppleien for kontor i Bergen

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

90 boligeiere må ut med millionerstatning

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

Fikk nei til å bygge ut med ytterligere 40 boliger

Nyheter / onsdag 30. november 2022

Han blir sjef i Vestenfjeldske Eiendom

Nyheter / mandag 28. november 2022

Lynghaugparken vant kommunens pris

Nyheter / mandag 28. november 2022

Rådgiver krevde 3,5 mill – gikk på fullt tap i retten

Nyheter / torsdag 24. november 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no