Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

PÅ BESØK: Jan Kaare Hellevang (t.h.) besøkte i forrige uke Voss Sparebank, hvor Jørund Rong er banksjef. Banken er en av Eiendomskreditt største aksjonærbanker  og fyller i år 175 år. (Foto: Eiendomskreditt)

Vokser kraftig på utlån til næringseiendom

Nye eiere og frisk kapital bidro til at Eiendomskreditt i 2017 fikk en solid utlånsvekst. Spesielt vokser selskapet på utlån til næringseiendom.

Torgeir Hågøy

torsdag 1. mars 2018 12:25 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32 )

– Vi økte i løpet av året utlånene til næringseiendom med 30 prosent, noe som er i tråd med våre vekstambisjoner innen dette utlånssegmentet, sier administrerende direktør i Eiendomskreditt, Jan Kaare Hellevang.

Tydelig taktomslag
I henhold til selskapets strategi kunne Eiendomskreditt tidlig i 2017 trappe opp satsingen på næringseiendom. Det var mulig takket være at de to investeringsselskapene Atlantis Vest AS og Meteva AS kjøpte seg inn og bidro med frisk vekstkapital. De to selskapene eier nå tilsammen cirka 50 prosent av Eiendomskreditt, mens den andre halvparten eies av 76 sparebanker.
– Vi gikk derfor inn i året med en solid kapitalbase som gjorde oss i stand til å legge om takten og intensivere våre markedsaktiviteter. Endringen i aksjonærstrukturen har sammen med ny kapital gitt selskapet anledning til å legge om sin langsiktige strategi til en mer offensiv satsing på vekst og til å skape økte aksjonærverdier fremover, sier Hellevang.
Samlede utlån utgjorde per 31.12.2017 cirka 4,3 milliarder kroner mot 3,6 milliarder kroner i 2016, noe som er en samlet utlånsvekst på 19,6 prosent.

Sikter mot videre vekst
Det var ikke bare utlånene som økte i 2017, også driftsresultatet hadde en positiv utvikling. Fra å ha et resultat på cirka 42 millioner kroner før skatt i 2016, så økte dette i 2017 til 51 millioner kroner.
En lignende utvikling har man også sett når det gjelder selskapets forvaltningskapital. Den økte gjennom året til 5,1 milliarder kroner, noe som er opp med 476 millioner kroner fra 2016.
– Utviklingen er meget positiv. Ambisjonen fremover er videre vekst, spesielt innen næringseiendomssegmentet. Dagens konservative kredittprofil, som er kjernen i vår forretningsmodell, videreføres selvfølgelig, sier Hellevang.
Han påpeker videre at selskapet har mål om å ytterligere styrke sitt strategiske samarbeid med de 76 eiersparebankene. Hellevang er derfor i disse dager på en storstilt Norges-turne hvor han skal besøke hver  av de 76 bankene.
– Vi har som ambisjon å komme i tettere dialog med den enkelte bank, slik at vi kan tilby dem mer skreddersydde tjenester . Frem mot sommeren skal jeg derfor besøke hver av eierbankene våre med mål om  å bli en enda mer konkurransedyktig, lønnsom og ikke minste attraktiv samarbeidspartner, sier Hellevang.

Flytter i nye lokaler
For å nå vekstmålene har Eiendomskreditt tatt tydelige grep. Dette handler blant annet om å ta den teknologiske utviklingen på alvor, og selskapet implementerer fortløpende ny teknologi som vil bidra til mer rasjonell drift og en videreutvikling av selskapet.
– Vi jobber også målrettet for å bli enda mer prestasjonsorienterte. Vi skal være en offensiv organisasjon, sier Hellevang.
En konkret og synlig endring blir at selskapet flytter på seg. Etter 20 år i de samme lokalene i Eidsvåg er tiden moden for å ta skrittet inn til Bergen sentrum.
– I mai flytter vi til Solheimsviken, hvor vi blir en del av en finansklynge med et titalls banker, forsikringsselskap og andre finansselskaper. Mer sentralt beliggende lokaler vil gi oss bedre profilering, økt synlighet og økt kjennskap til Eiendomskreditt. Dette vil også gi et løft for dagens organisasjon, og vil gjøre oss mer attraktive for fremtidige ansatte. For å få fatt i de beste hodene må vi være attraktive, sier Hellevang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Mad vant konkurransen om Dokken sør

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Etter 1,5 år har Entra fremdeles ikke fylt opp prestisjebygget

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Vil utvikle innovativt boligtilbud på Marineholmen

Nyheter / onsdag 19. juni 2024

Plan- og bygningslova: Forslag til endringar – gi innspel medan du kan

Nyheter / tirsdag 18. juni 2024

Tar miljøgrep i kontorbygg fra 70-tallet

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Axer vil bygge 260 boliger på Sandsli

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no