Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

LANGSIKTIG: Det er inngått en langsiktig leieavtale mellom GC Rieber Eiendom og Norconsult om Fenderen. Ill: Arkitektgruppen Cubus

250 Norconsult-ansatte flytter til Solheimsviken

Bærekraft og en innovativ næringsklynge var viktig for Norconsult da selskapet besluttet at de skal flytte 250 medarbeidere til GC Rieber Eiendoms nybygg Fenderen. Norconsults rådgivere skal også prosjektere bygget de flytter inn i.

Tore Årdal

torsdag 21. mars 2024 15:24 (Oppdatert 18. juni 2024 6:59 )

Fenderen er det tredje massivtrebygget til GC Rieber Eiendom som skal bygges i innovasjonsdistriktet i Solheimsviken, og nylig ble en langsiktig leieavtale signert mellom GC Rieber Eiendom og Norconsult.
Norconsult blir ikke bare leietaker i bygget; rådgivningsselskapet skal også bidra med sin ingeniør- og bærekraftskompetanse til å prosjektere bygget som skal ferdigstilles i 2026.

– Vi var på jakt etter et bygg med høye bærekraftambisjoner, noe GC Rieber Eiendom har god erfaring med å levere. I tillegg er det ekstra spennende og gledelig at våre medarbeidere får mulighet til å bidra med prosjekteringen av bygget der vi skal løse krevende oppdrag for våre kunder i fremtiden, sier Endre Ljones, direktør for Norconsult i Bergen.

Det er Veidekke som skal oppføre bygget i en samspillsentreprise med GC Rieber Eiendom, og det legges opp til et bygg med en energimiks bestående av solceller, elektrisitet, fjernvarme og sjøvann.

Fenderen vil i løpet av kort tid reise seg på tomten mellom Skipet og Viken Brygge.
GC Rieber Eiendom vil i tiden fremover fylle opp de resterende arealene med aktører på gateplan, noe som tilfører bydelen nye tilbud. Her vil det bli muligheter for både butikk, handel og servering.

– Solheimsviken er en del av Bergens innovasjonsdistrikt. Vi ser det som en viktig del av vårt samfunnsoppdrag å samle aktører fra akademia, tjenesteleverandører, næringsklynger, offentlig forvaltning og oppstartsbedrifter, og skape gode arbeidsvilkår og møteplasser for de ansatte. Vi tror Norconsult vil ha en stor verdi av å bli en del av dette pulserende miljøet, sier administrerende direktør Tor Instanes i GC Rieber Eiendom.

Fra venstre: Øyvind Ramberg, markedsdirektør GC Rieber Eiendom (GCRE), Endre Ljones, direktør Norconsult Bergen, Geir Morten Nordvik, prosjektsjef Veidekke, Kine Mjaatvedt Bjørge, eiendomssjef GCRE, Tor Instanes, administrerende direktør GCRE og Gunnar Hernborg, prosjektdirektør GCRE.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no