Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

RÅ BELIGGENHET: Eiendommen ligger rett ved sjøen. Nå vil Axer transformere området fra industri til boligområde og samtidig tilgjengeliggjøre sjøsiden for publikum.

Axer Eiendom kjøper kremeiendom i Ytre Sandviken

Axer Eiendom har kjøpt en av Bergens flotteste eiendommer langs sjøen med utsikt over Byfjorden, Laksevåg, Lyderhorn og Damsgårdsfjellet.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 6. november 2023 7:12 (Oppdatert 30. november 2023 9:25 )

Breivikveien 5 har et areal på ca 10.150 kvadratmeter og er i dag utleid til næring. Axer Eiendom kjøper eiendommen off market og melder at selskapet begynte samtalene med selger allerede for ett år siden.

– Kjøp av Breivikveien 5 er i tråd med vår vekstrategi og ambisjoner om å fortsatt være en betydelig aktør i utviklingen av byen fremover, sier selskapets investeringsdirektør Mathias Lorentzen.

Axer Eiendom er nå i startfasen av reguleringsprosessen. Selskapet har betydelig kompetanse innen regulering og utvikling in-house, og har nylig styrket sitt team med ansettelsen av Kevin Grindland som utviklingssjef på Vestlandet.

– Målsetningen er å transformere området fra industri til boligområde og samtidig tilgjengeliggjøre sjøsiden som hittil har vært lukket for publikum. Området har gode kvaliteter og beboerne på Fagerneset vil etter hvert kunne nyte godt av både sykkelavstand til sentrum, gode kollektivtilbud samt gangavstand til butikker, skoler og barnehager. Norges Handelshøyskole ligger et steinkast unna, det samme gjør naturskjønne områder som Sandviken Sjøbad, Helleneset og byfjellene. Her kan beboerne nyte morgenkaffen samtidig som de følger innseilingen inn hele Byfjorden, sier Grindland.

Axer Eiendom har en stor tomteportefølje med ca 178.200 kvadratmeter, som vil gi oppunder 2.400 enheter under utvikling i Bergensregionen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bergen-aktør med storkjøp i nord

Nyheter / torsdag 30. november 2023

Transaksjoner i Bergen: – Økt interesse for bolig

Nyheter / torsdag 30. november 2023

Lavere leiekostnader og CO2-utslipp på Kokstadflaten

Nyheter / torsdag 30. november 2023

Fortetting på Kristianborg bybanestopp på høring

Nyheter / tirsdag 28. november 2023

Vant arkitektkonkurransen på Nygårdstangen

Nyheter / mandag 27. november 2023

Nygaarden hedret med Arkitektur- og byformingsprisen

Nyheter / fredag 24. november 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no