Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

RÅ BELIGGENHET: Eiendommen ligger rett ved sjøen. Nå vil Axer transformere området fra industri til boligområde og samtidig tilgjengeliggjøre sjøsiden for publikum.

Axer Eiendom kjøper kremeiendom i Ytre Sandviken

Axer Eiendom har kjøpt en av Bergens flotteste eiendommer langs sjøen med utsikt over Byfjorden, Laksevåg, Lyderhorn og Damsgårdsfjellet.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 6. november 2023 7:12 (Oppdatert 24. januar 2024 10:57 )

Breivikveien 5 har et areal på ca 10.150 kvadratmeter og er i dag utleid til næring. Axer Eiendom kjøper eiendommen off market og melder at selskapet begynte samtalene med selger allerede for ett år siden.

– Kjøp av Breivikveien 5 er i tråd med vår vekstrategi og ambisjoner om å fortsatt være en betydelig aktør i utviklingen av byen fremover, sier selskapets investeringsdirektør Mathias Lorentzen.

Axer Eiendom er nå i startfasen av reguleringsprosessen. Selskapet har betydelig kompetanse innen regulering og utvikling in-house, og har nylig styrket sitt team med ansettelsen av Kevin Grindland som utviklingssjef på Vestlandet.

– Målsetningen er å transformere området fra industri til boligområde og samtidig tilgjengeliggjøre sjøsiden som hittil har vært lukket for publikum. Området har gode kvaliteter og beboerne på Fagerneset vil etter hvert kunne nyte godt av både sykkelavstand til sentrum, gode kollektivtilbud samt gangavstand til butikker, skoler og barnehager. Norges Handelshøyskole ligger et steinkast unna, det samme gjør naturskjønne områder som Sandviken Sjøbad, Helleneset og byfjellene. Her kan beboerne nyte morgenkaffen samtidig som de følger innseilingen inn hele Byfjorden, sier Grindland.

Axer Eiendom har en stor tomteportefølje med ca 178.200 kvadratmeter, som vil gi oppunder 2.400 enheter under utvikling i Bergensregionen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no