Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

380 BOLIGER: OBOS har planer om ca. 380 boliger i tillegg til barnehage, dagligvare, service og noe næring. Ill: Lund Hagem Arkitekter

Bystyrevedtak åpner opp for spektakulært prosjekt i Sandviken

Safari Eiendom får oppføre nytt bygg for Neumann Bygg på Lønborg. Det frigjør den 24 mål store tomten i Sandviken, hvor virksomheten er lokalisert i dag.

Tore Årdal

onsdag 31. januar 2024 19:48 (Oppdatert 26. februar 2024 12:37 )

Bergen bystyre vedtok i dag detaljreguleringen for et nybygg for Fagerdalen ved Lønborglien, nord i Bergenhus bydel. Tiltakshaver Safari Eiendom skal oppføre et nytt bygg på ca. 10.500 kvadratmeter for Neumann Bygg, som har inngått en leiekontrakt på 15 år med opsjon for forlengelse. Nybygget for lager og plasskrevende varehandel skal erstatte deler av eksisterende bygningsmasse.

– Dette blir et veldig bra anlegg, både visuelt og kvalitetsmessig. Det er et prestisjeprosjekt for Safari Eiendom. Vi skal levere noe som både Neumann Bygg og vi er stolte av, sier daglig leder Arild Faugstad i Safari Eiendom.

Dette er den største enkeltstående leieavtalen som Safari Eiendom har inngått.

– Jeg er glad for at vi i dag har et bredt flertall for å godkjenne reguleringsplanen for Neumann Bygg på Lønborg. Planen legger til rette for et nytt moderne bygg med gode fasiliteter for både ansatte og kunder, sa bystyrerepresentant Lise Ramsøy (H) fra bystyrets talerstol.

Chris Jørgen K. Rødland (H), leder av utvalg for miljø og byutvikling i Bergen bystyre, sier til Estate Vest at planen er viktig for å sikre videre eksistens av hjørnesteinsbedriften Neumann Bygg, samtidig som den frigjør tomteareal i Sandviken til videre byutvikling i regi av OBOS.

– I dag gleder vi oss på Neumann Bygg sine vegne, og fremover ser vi frem til å behandle reguleringsplanen for Sandviken, sier Rødland.

OBOS kjøpte den 24 mål store Neumann-tomten i Sandviken i 2018, og har der planer om å bygge ca. 380 boliger. I tillegg omfatter planen barnehage, dagligvare, service og noe næring. Boligkvartalene skal vektlegge kvalitet i felles uterom, og i tilstøtende byrom. Langs Sjøgaten, Kystkulturallmenningen og torg er det krav om aktive  fasader.

I samarbeid med OBOS leverte Plan- og bygningsetaten i fjor høst revidert planforslag for Kristiansholm til Byrådsavdeling for byutvikling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper seg opp i Minde Næringspark

Nyheter / tirsdag 27. februar 2024

Tar over driften av Opus 16

Nyheter / mandag 26. februar 2024

Her bygger Nåbo 178 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Stiftelse selger blokk med 49 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Grønt lys for 300 boliger

Nyheter / onsdag 21. februar 2024

Nye rekorder for Oasen

Nyheter / tirsdag 20. februar 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no