Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

AKSJONÆR: På aksjonærlisten til Citybox er blant andre Herman Friele, som i tillegg er styremedlem i selskapet.

Citybox skal nesten doble antall hotellrom i porteføljen

– Vi er inne i en periode med spennende vekst, opplyser styret.

Tore Årdal

torsdag 6. juni 2024 7:42 (Oppdatert 3. juli 2024 19:38 )

Regnskapet til Bergen-selskapet Citybox viser at konsernet i fjor hadde driftsinntekter på 310 millioner kroner, som er en omsetningsøkning på 13 prosent fra 2022. De norske hotellene hadde i fjor en omsetning på 217 millioner og et resultat før skatt på 28 millioner.

Konsernet hadde imidlertid et underskudd på 1,1 millioner kroner.

– Styret er tilfreds med den solide driften av våre hoteller i Norge og den betydelige inntektsøkningen på 35 millioner kroner fra 2022. Gjennom 2023 har Citybox iverksatt viktige initiativer, inkludert en omfattende re-branding, utvikling og integrering av ny teknologi i vår driftsmodell, samt styrking av teamet vårt med nøkkelpersoner. Selv om disse tiltakene har vært kritiske for vår vekst, har de medført ekstra kostnader som har påvirket resultatet for året, skriver styret i årsberetningen.

Styret påpeker at Citybox sin forretningsmodell, som fokuserer på lav bemanning gjennom innovative teknologiske løsninger, er spesielt verdifull i en tid med stigende lønnskostnader.

– Med et fremtidsrettet blikk er vi optimistiske når det gjelder potensialet for videre vekst og utvikling. Vi er overbevist om at de investeringene og anstrengelsene som er gjort, vil danne et solid fundament for Citybox sin langsiktige suksess og verdiskapning, skriver styret.

Per 31. desember hadde Citybox-konsernet hoteller i Oslo, Tallin, Kristiansand, Antwerpen og Bergen. I Bergen er de to hotellene beliggende i henholdsvis sentrum og på Danmarksplass.

– Citybox er inne i en periode med spennende vekst. I februar utvidet vi med et nytt hotell i Helsinki, og i løpet av 2024 vil vi også åpne nye hoteller i Stockholm og Brussel, fremgår det av årsberetningen.

Det nåværende hotellet i Kristiansand er midlertidig, og vil bli erstattet av et nytt hotell i 2025. Samme år åpner de også dørene til et helt nytt hotell i Stavanger. I 2027 utvider de ytterligere med et nytt hotell i Tromsø.

– Med åpningen av disse nye hotellene vil Citybox-konsernet se en betydelig utvidelse av sin kapasitet, fra 1.126 rom i 2023 til 2.219 rom i 2027. Denne veksten representerer nærmest en dobling i antall tilgjengelige rom, påpeker styret.

Største aksjonær (78,3 prosent) i Citybox er gründer og tidligere byrådsleder i Bergen, Martin Smith-Sivertsen. På aksjonærlisten finner vi også Herman Friele, som i tillegg er styremedlem i Citybox.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no