Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

GODE PROSJEKER: Juryen til Cityprisen har gått gjennom en rekke prosjekter og landet på nominering av disse tre prosjektene.

Disse kjemper om Cityprisen Vestland

De nominerte til Cityprisen Vestland er klare.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 8. september 2023 12:05 (Oppdatert 22. november 2023 10:25 )

Det er under Citykonferansen Bergen, som arrangeres av Estate kunnskap og Norsk Eiendom den 14. september på hotell Terminus, at den prestisjetunge Cityprisen Vestland skal deles ut. Prisen skal premiere byggherrer som strekker seg litt lengre med sine nybygg og rehabiliteringsprosjekter, og utvikler bedre bygg, byer og tettsteder.

En jury bestående av Per Fretheim (juryleder) fra Mad, Sven Magnus Rivertz fra Norsk Eiendom, Christine Kahrs fra Paal Kahrs Eiendom og Jorunn Nerheim fra OBOS har screenet de ulike prosjektene som er aktuelle for prisen og kommet frem til følgende tre nominerte prosjekter:

• Nygaarden

• Kavlifabrikken

• Kronstad X

Nygaarden

Juryen mener at Nygaarden er et helhetlig og godt gjennomført prosjekt som er tilpasset omkringliggende bebyggelse, både i størrelse, uteområder, form og innhold.

«Byggets ytre rammer skaper gode passasjer, aktive møteplasser og komfortable oppholdssoner, og bidrar til en ny og fornyet adkomst av Nygård. Leietakere og besøkende ankommer bygget fra to sider, som sammen skaper en raus passasje gjennom bygget, med direkte adkomst til byggets atrium, og videre til de hvert enkelt kontor. Bygget inneholder gode fellesfunksjoner og møterom og legger til rekke for sosial interaksjon mellom leietakere, samt et parkerings- og garderobeanlegg som innbyr til å ta sykkelen mer aktivt i bruk», skriver juryen om prosjektet.

Jurymedlemmene mener byggherren Entra både viser høye miljøambisjoner og evnen til å gjennomføre disse. Det er Link Arkitektur som har vært arkitekt for prosjektet.

«I tillegg til Breaam Excellent, Energiklasse A og sjøvannskjøling, er det tatt stilling til hvordan bygget kan demonteres og hvordan enkeltelementer kan gjenbrukes. Prosjektet er både et glimrende eksempel på god byutvikling, og ikke minst at kvalitet lønner seg økonomisk», fortsetter juryen.

Kavlifabrikken

Juryen mener at Kavlifabrikken er et forbilledlig prosjekt, som synliggjør hvordan miksen av av bolig, næring og servering bidrar til sunn byutvikling. Det er BOB som står vak utviklingen av Kavlifabrikken i Damsgaardssundet.

«Prosjektet viser hvordan man med riktige grep og bevisste valg rundt bærekraft, kan ta vare på eksisterende bebyggelse ved å legge til nye funksjoner og skape bygg med sterk stedsidentitet. Fremtiden ligger i hvordan man tar vare på og fornyer eksisterende bebyggelse, noe Kavlifabrikken er nydelig eksempel på», skriver juryen om prosjektet.

Juryen mener bygget inneholder både gode og attraktive boliger, fellesareal, særegne og lyse kontorlokaler.

«Med Godt brød som leietaker, har man klart å skape en aktiv førsteetasje, som henvender seg utearealet. Kavlifabrikken legger seg i rekker av gode prosjekter på Damsgård, hvor BOB har klart å skape nytt liv og et godt nabolag», fortsetter juryen.

Det er Vill Arkitektur som har vært arkitekt for prosjektet.

Kronstad X

Juryen mener Kronstad X er et sammensatt prosjekt, hvor byggherre Backer har klart å løse en svært kompleks tomt med et rikt og ikke minst riktig innhold og program.

«Tomten befinner seg i krysset mellom bybanens linje 1 og 2 og er et viktig knutepunkt i Øvre Kronstad. Kombinasjonen av gode uterom og aktiv programmering av byggets gateplan, har man med treningssenter, butikker, servering og gode passasjer klart å skape en urban puls og en attraktiv oppholdsplass. Byggets øvre etasjer inneholder gode sentrumsboliger, med godt felles uteområde på deler av byggets tak», skriver juryen om Kronstad X.

Det er Arkitektgruppen Cubus som har vært arkitekt for prosjektet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no