Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HAR SOLGT: Tor Fredrik Müller og EGD Property har solgt eiendommen Åsane Næringspark, hvor MRC Solberg & Andersen er leietaker, her representert med direktør, Margrethe Hauge. (Foto: Torgeir Hågøy)

Endelig en positiv nyhet
fra oljeservicebransjen

BERGEN: Oljeserviceselskapet MRC Solberg & Andersen flyttet i helgen inn i sitt nybygg i Åsane. Og her blir det ingen ledige arealer.

Torgeir Hågøy

mandag 25. januar 2016 7:10 (Oppdatert 19. februar 2018 11:25 )– Vi trenger alle kvadratmeterne våre selv, sier en storfornøyd direktør i MRC Solberg & Andersen, Margrethe Hauge.

LES OGSÅ: Avsluttet 2015 med kjempekontrakt

Margrete Hauge og Tor Fredrik Müller.
Margrethe Hauge og Tor Fredrik Müller.

Fem års løp

MRC Solberg & Andersen er et oljeserviceselskap som primært driver med salg, service, vedlikehold og modifikasjon av ventiler. Selskapet tilbyr i tillegg et bredt spekter av ingeniørtjenester, trykktesting, maskinering og produksjon av reservedeler. De har i flere tiår holdt til i Litleåsvegen i Åsane, og etterhvert som de har vokst har de leid flere og flere bygg i dette området. Nå har de samlet all aktivitet til MRC Global i Bergen i et bygg.
– Det er en stor dag for oss. Vi har jobbet med det dette prosjektet i over fem år og endelig kan vi altså flytte inn i et nytt bygg hvor vi får samlet alle våre ansatte, sier Hauge, som legger til at dette også gir dem store driftsfordeler.
– Dette gir oss åpenbart store fordeler, og vi ser for eksempel for oss at samhandlingen mellom de ansatte blir langt bedre. Vi tror også at det at vi nå samlet ulike miljøer under samme tak gjør at innovasjonstakten i selskapet vil øke, sier Hauge.

LES OGSÅ: GK flytter inn hos DNB i Fyllingsdalen

8500 kvadratmeter
Det er EGD Property (40 prosent) og Base Property fra Stavanger (45 prosent), samt at Tor Fredrik Müller (10 prosent) som eier bygget. De resterende fem prosentene er eid av en tidligere Base Property-ansatt. I og med at EGD Property holder til i Bergen er det derfor naturlig at det er de som har styrt prosjektet. Bygget, som er et kombinasjonsbygg med både kontor, lager og produksjonslokaler, er på 8500 kvadratmeter.
– Det er lagt vekt på gode kvaliteter i alt fra fasader til innvendige materialvalg, sier administrerende direktør i EGD Property, Tor Fredrik Müller.
– Det var noe av det som gjorde at vi ønsket å gå for dette prosjektet. Bygget ser ikke ut som et vanlig industribygg, og det falt vi for. Det viser at det går an å bygge spennende industribygg, sier finansdirektør i Solberg & Andersen, Arild Christiansen.

LES OGSÅ: Siemens flytter inn i nybygg i Kanalveien

Tilpasset driften av selskapet
At MRC Solberg & Andersen ikke merker uroen og nedskjæringene i oljeindustrien er selvfølgelig ikke riktig, men selskapets differensiering av tjenestetilbudet gjør at de klarer seg bra.
– Noen segmenter vokser, mens andre går ned. Totalt sett ser vi at de tradisjonelle tjenesteområdene våre reduseres i takt med de reduserte investeringene til oljeselskapene, mens andre områder vokser. Vi har blant annet spisskompetanse innen diagnose og tilstandskontroll, problemløsning og engineering knyttet til driftsrelaterte problemer, ventil instrumentering og diagnose. Minst like sentral er kursing av oljeselskapenes personell, og nå har vi fått fantastisk flotte lokaler etablert til dette formålet, sier Hauge. 

LES OGSÅ: Må fremleie over 1000 kvadratmeter i nybygg

Større fleksibilitet
Ved å flytte inn i nye lokaler legger de også til rette for en mer effektiv drift, noe som vil gi dem reduserte kostnader.
– Samlet har vi ganske nøyaktig same arealet vi leide på flere lokasjoner i Bergen tidligere. Når vi nå samlokaliserer oss vil vi få større fleksibilitet, mer samhandling mellom våre dyktige ansatte og mer effektive prosesser på samme arealet, samt plass til mer avansert utstyr til blant annet trykktesting, som vi ikke hadde plass til tidligere, sier Hauge.

LES OGSÅ: Konkurransetilsynet svir av millioner i dobbel leie

Håper på politisk velvilje
Bygget som EGD Property har bygget for MRC Solberg & Andersen er i tråd med selskapets strategi.
– Vi skal være en foretrukket samarbeidspartner på utvikling av næringseiendom. Våre beste referanser på dette er alle de byggene vi har oppført de siste årene og leietakerne som disponerer disse. Kvalitetsmessig, tidsriktig, effektiv og miljøvennlig er beskrivende for alle våre bygg, sier Müller, som legger til at de ønsker å påvirke det store bildet og være med på å skape morgendagens samfunn.
– Vi kommer til å utvikle mye eiendom fremover og håper at politikerne ser verdien av å samarbeid med vår bransje fremfor å legge begrensninger, sier han.

LES OGSÅ: Tydelig taktskifte i leiemarkedet i sentrum

One thought on “Endelig en positiv nyhet
fra oljeservicebransjen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Mad vant konkurransen om Dokken sør

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Etter 1,5 år har Entra fremdeles ikke fylt opp prestisjebygget

Nyheter / torsdag 20. juni 2024

Vil utvikle innovativt boligtilbud på Marineholmen

Nyheter / onsdag 19. juni 2024

Plan- og bygningslova: Forslag til endringar – gi innspel medan du kan

Nyheter / tirsdag 18. juni 2024

Tar miljøgrep i kontorbygg fra 70-tallet

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Axer vil bygge 260 boliger på Sandsli

Nyheter / torsdag 13. juni 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no