Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Nå er alle eiendommene på Nøstet solgt. Samlet salgspris er på rett over 39 milloner kroner. (Foto: Kaland & Partners)

Endelig løsnet det på Nøstet

De mye omtalte Nøstet-eiendommene er nå endelig solgt. - Det har vært en tålmodighetsprøve, sier næringsmegler hos Kaland & Partners, Øyvind Engan.

Torgeir Hågøy

tirsdag 3. november 2015 7:17 (Oppdatert 19. februar 2018 11:25 )

– Det er ikke til å legge under en stol at det har vært en krevende prosess å selge eiendommene. Det er en prosess som har pågått i halvannet år, og det har vært veldig mye forskjellig å stri med. Eiendommen har på grunn av all den negative medieomtalen vært oppbrukt i markedet, sier næringsmegler hos Kaland & Partners, Øyvind Engan.

Solgt for 39 millioner

En eiendomsinvestor fra Sotra kjøpte Nøstet-eiendommene i håp om å gjøre en kule, men pådro seg dyr gjeld i gråmarkedet i kjølvannet av kjøpet og den videre prosessen. Han som skulle kjøpe eiendommene av mannen fra Sotra viste seg nemlig å mangle finansiering, samt å være en storsvindler med et langt rulleblad. Konsekvensen ble at gjelden til mannen fra Sotra etterhvert ble umulig å håndtere og selskapet hans ble slått konkurs. Det er boet etter dette selskapet som har solgt eiendommene.
– Samlet salgspris er på vel 39 millioner kroner, sier Engan.
Hvem som er de nye eierne av området kan han foreløpig ikke si noe om, men han forteller at de har planer om å pusse opp byggene.
– De har blitt vanskjøttet i lang tid. De nye eierne er i gang med en prosess i forhold til hva de kan utvikle eiendommene til, sier Engan.

God beliggenhet

Nøstet-eiendommene består av 773 kvadratmeter primærrom, mens bruksarealet er 1854 kvadrat­meter. For flere av eiendommene ble det i salgsprospektet opplyst at standarden gjennom­gående er eldre, og at «oppgradering må påregnes».

Det som ble solgt i siste runden var bygget hvor Spar-butikken var, som er et kombinasjonslokale og en enebolig. Eiendommene ligger vegg i vegg med det nye kontorbygget til Sparebanken vest og er dermed i et område med stor utvikling. På andre siden er boligprosjektet Nøstet Panorama i ferd med å reise seg.

LES OGSÅ:
Nøstet-eiendommene har nå fått nye eiere

Flying start for ny næringsmegler

 

 

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper seg opp i Minde Næringspark

Nyheter / tirsdag 27. februar 2024

Tar over driften av Opus 16

Nyheter / mandag 26. februar 2024

Her bygger Nåbo 178 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Stiftelse selger blokk med 49 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Grønt lys for 300 boliger

Nyheter / onsdag 21. februar 2024

Nye rekorder for Oasen

Nyheter / tirsdag 20. februar 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no