Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MARKERER SEG: Kaland & Partners meglere Øyvind Engan og Fredrik Nøkling Mohn har fått en god start på 2016. (Foto: Torgeir Hågøy)

Flying start for ny megler

Stor pågang gjorde at Kaland & Partners satsing på næringsmegling kom i gang før de hadde tenkt.

Torgeir Hågøy

mandag 10. august 2015 9:02 (Oppdatert 19. februar 2018 11:27 )

– Vi hadde egentlig ikke tenkt å være i gang før til høsten, men så kom det inn en del oppdragom gjorde at vi har vært synlige i markedet allerede på vårparten, sier Fredrik N. Mohn hos Kaland & Partners.
Kapa Næring & Prosjekt, som er en del av Kaland & Partners, ble etablert i 2008, men selskapet har så langt konsentrert seg om prosjektmegling. Nå er de også igang med næringsmegling.

Krevende salg

De har allerede hatt en del oppdrag, for eksempel hatt oppdraget med å selge skandaleeiendommen på Nøstet, noe som ikke nødvendigvis har vært en helt enkel prosess.
– Dette var en eiendom som hadde fått mye negativ oppmerksomhet og som dermed var krevende å selge. Mange hadde fått tilbud om å kjøpe den tidligere, noe som heller ikke gjorde prosessen noe enklere, men vi har klart å selge store deler av eiendommen og har stor tro på at vi også skal klare å selge resten, sier Øyvind Engan.
De har også solgt en eiendom på Danmarksplass. Denne ble solgt på 24 timer og var dermed i helt andre enden av skalaen i forhold til Nøstet-eiendommene. Ellers har det også vært flere leiegårder over 10 millioner kroner, samt noen kontor-  og lagereiendommer.

Fortid fra kunst

Næringsmeglingen i Kapa dekkes av Engan og N. Mohn. Sistnevnte har en bakgrunn som kunstmegler.
– Det er gjerne slik at de som handler kunst også har eiendommer. Etter hvert begynte de derfor å spørre meg om mulige investeringsobjekter også innenfor eiendom. Jeg har jobbet en stund med dette og for litt siden fant vi ut at det var like greit å systematisere dette hos Kaland & Partners, sier N. Mohn.
Ambisjonen til de to er å bli en komplett næringsmegler som yter høy kvalitet på sine tjenester.
– Vi tror at det er plass til en aktør som gjør en god jobb og som jobber seriøst for kundene. Vi er vant til å jobbe hardt og det kommer vi til å gjøre også som næringsmeglere. Vi skal skille oss ut ved å levere høy kvalitet, sier Engan.

Ikke bare salg

Så langt har de bare solgt eiendommer og ikke leid ut noen.
– Men i det å være en komplett næringsmegler ligger det selvfølgelig også utleie. Vi har kompetanse, nettverk og vilje til å ta på oss alt av oppdrag, sier Engan.

Les også:
Nøstet-eiendommene har nå fått nye eiere

Det er en ny næringsmegler i byen

Næringsmegler halverer staben etter inntekstfall

Siste nyheter Vest-Norge

Vil rive fryseboksen på Bontelabo

Nyheter / torsdag 9. februar 2023

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Flytter fra sentrum til Kokstad med 50 ansatte

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Vil bygge 130.000 kvm på Kokstad

Nyheter / mandag 6. februar 2023

Lagersjefen med store ambisjoner på Vestlandet

Nyheter / torsdag 2. februar 2023

Kjøpte to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 31. januar 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no