Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

GOD STRATEGI: Sturla Hjelmervik opplever at Entras utleiestrategi fungerer svært godt. Foto: Glen Widing

Etter 1,5 år har Entra fremdeles ikke fylt opp prestisjebygget

– Vi er veldig godt fornøyd med sammensetningen av leietakere i bygget, og er samtidig selektive med hensyn til hvem som skal inn i de ledige lokalene, sier Sturla Hjelmervik, leder Bergen i Entra.

Tore Årdal

torsdag 20. juni 2024 9:29 (Oppdatert 3. juli 2024 19:37 )

I desember 2022 åpnet Entra nybygget Nygaarden ved Nygaard holdeplass – den nest mest trafikkerte bybanestasjonen i Bergen. Bygget har vunnet mange priser, deriblant Arkitektur- og byformingsprisen 2023 som deles ut av Bergen kommune.

Nygaarden har et areal på 12.000 kvadratmeter, og er i hovedsak utleid til Advokatfirmaet Sands (toppetasjen med tilhørende takterrasse), Sopra Steria og Rambøll. 1.400 kvadratmeter har imidlertid stått ledig siden åpningen.

Sturla Hjelmervik, leder Bergen i Entra, forteller til Estate Vest at de i jakten på leietakere tidlig bestemte seg for å ta kontakt med konsulentmiljøet.

– Vi er veldig godt fornøyd med sammensetningen av leietakere i bygget, og er samtidig selektive med hensyn til hvem som skal inn i de ledige lokalene, derfor har dette tatt tid. Vi er i prosess, og jeg regner med at ny leietaker er på plass i bygget i løpet av 2024, sier Hjelmervik.

Han opplever at Entras utleiestrategi fungerer svært godt.

Kontorbygget Nygaarden. Foto: Hundven-Clements Photography

– Vi kan imøtekomme leietakernes ekspansjonsbehov,  og tilbyr lokaler som er skreddersydd for dem. Vi synes at en cluster-strategi, som vi også har brukt i Media City, er en riktig måte å angripe leiemarkedet på i Bergen, sier Hjelmervik.

Uten at han ønsker å kommentere detaljer rundt leiepriser, er det ingen tvil om at disse prisene er i toppsjiktet i Bergen.

– Det blir mer og mer attraktiv å jobbe ved et Bybanestopp, og beliggenheten til Nygaarden er særdeles god. Vi har også lagt inn ekstra kvaliteter i bygget. Vi opplever at lokalene er et svært godt produkt som blir reflektert i leieprisene, sier han.

Entra-selskapet Nygårdsgaten 93-97 A hadde i fjor leieinntekter på 28,9 millioner kroner, men da var det altså 12 prosent ledighet i bygget.

– De første 82 prosentene av arealene ble relativt hurtig fylt opp, derfor er vi totalt sett fornøyd med prosessen, sier Hjelmervik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no