Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STOR INTERESSE: det har vært stor interesse for eiendommen både lokalt, nasjonalt og ikke minst internasjonalt. Foto: WPS Næringsmegling

Europeisk fond kjøper ett av Bergens største logistikkbygg

Tristan Capital blar opp i underkant av 600 millioner kroner for Midtunbygget. Selger er Bergen Næringsbygg, som kontrolleres av Trond Mohn.

Tore Årdal

onsdag 22. desember 2021 14:06 (Oppdatert 14. mars 2022 23:26 )

Bergens Næringsbygg overtok Midtunbygget i 2009, og har siden foretatt ombygginger og løpende oppgraderinger av logistikkeiendommen. Nå selger selskapet eiendommen til det europeiske fondet Tristan Capital, som har base i London.

– Alt har sin tid. For vår del er bygget ferdig utviklet, og vi overlater det nå i god stand og fullt utleid til en stor og profesjonell eiendomsaktør, sier Trond Drager, daglig leder i Bergen Næringsbygg.

FULLT UTLEID: – Vi overlater nå bygget i god stand og fullt utleid til en stor og profesjonell eiendomsaktør, sier Trond Drager, daglig leder i Bergen Næringsbygg.

Han er også aksjonær i Bergen Næringsbygg, hvor Trond Mohn er hovedeier, og han har vært med på å utvikle Midtunbygget og flere andre av selskapets eiendommer. Drager er veldig fornøyd med salgsprosessen og den jobben som WPS Næringsmegling har gjort for dem.

Les også: Kjøper på Kokstad av Trond Mohn-selskap

Lars Wirsching, daglig leder i WPS Næringsmegling, sier at det har vært stor interesse for eiendommen både lokalt, nasjonalt og ikke minst internasjonalt.

– Det har vært flere store internasjonale aktører med i prosessen. Vi synes det er gledelig å kunne introdusere Bergen-markedet for det internasjonale markedet. WPS har gjennomført flere salg til internasjonale aktører i år, og utenlandsandelen av transaksjonsmarkedet i Bergen har økt betraktelig i 2021, sier Wirsching.

FLERE AKTØRER: – Det har vært flere store internasjonale aktører med i prosessen, opplyser Lars Wirsching, daglig leder i WPS Næringsmegling.

Selgers juridiske rådgiver er Advokatfirma Schjødt.

Midtunbygget, som har adressen Sandbrekketoppen 30, ble oppført som hovedlager for Vinmonopolet i Bergen i 1984. I bygget er det en kombinasjon av lager, logistikk, produksjon og kontor.

Bygningsmassen har et areal på 33.423 kvadratmeter, mens tomten er på 51 mål og har utviklingspotensial. Årlig leie 2022 er estimert til ca. 34 millioner kroner. Eiendommen har solide leietakere, deriblant STS Gruppen AS, Ventistål AS, Corvus Energi AS og Neumann Bygg AS.

Midtunbygget har en sentral beliggenhet midt mellom Bergen Sentrum og Bergen Lufthavn Flesland. Området ligger tett på alle de store innfartsårene, og har god kommunikasjon med alle bydelene i Bergen.

Tristan har gjennomført en rekke transaksjoner i Norge. Selskapet ble ny eier av Helsfyr Atrium i Oslo i 2018, etter å ha bladd opp 122 millioner euro til selgeren, Starwood Capital Group. Tristan har også eid Telegrafen-bygget i Kvadraturen i Oslo som vant Cityprisen i år. Denne eiendommen solgte fondet til et Arctic-syndikat for 2,25 milliarder kroner i fjor.

Halvor Sand, associate director i Tristan Capital Partners, uttaler i en pressemelding at Norge alltid har vært sett på som et attraktivt marked for fondet.

– Vi er glade for å ha gjennomført vårt første kjøp av industri-/ logistikkeiendom i Norge, en eiendom med veldig god beliggenhet og en veldig god førsteinvestering for logistikk og industri i Norge, og som en del av vår bredere industri- og logistikkplattform i Europa, sier Sand.

– Som en del av forretningsplanen tar vi sikte på å ytterligere styrke vårt forhold til den nåværende leietakerbasen og utforske potensielle ekspansjonsmuligheter, sier han,

Anvil Asset Advisors vil være JV-partner for investeringen. Fondet ble rådgitt av Arctic Securities, Wikborg Rein, PwC, CBRE og Rambøll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no