Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

TO TRINN: Orion Prosjekt starter med selve byggingen i desember.

Halve trinnet er solgt – nå er byggestarten i Knarvik vedtatt

Prosjektet skal få 93 leiligheter totalt over en parkeringskjeller.

Glen Widing

mandag 18. september 2023 18:59 (Oppdatert 30. november 2023 9:25 )

Det første trinnet av prosjektet Knarvik Allé i Kvassnesvegen 33 skal inneholde 59 leiligheter. Av disse er 29 solgt og byggestart er vedtatt. Utvikleren er Orion Prosjekt som kontrolleres av Hgs Eiendom og Sterling Holmen Eiendom.

Leilighetene er priset mellom 2,4 og 9,8 millioner kroner for 40 til 160 kvadratmeter.

Det som var av industribebyggelse på tomta er nå revet og dermed blir det gjort klart for selve betongarbeidet som starter i desember. Megler Thor-Kristian Johannessen i Kaland & Partners sier at de er på det stadiet de skal være, og at salgene har tikket in jevnt og trutt.

– Prosjektet fikk god mottakelse fra første informasjonsmøte, og tiden vi går inn i nå er positiv for flere salg. Alle interessenter er ikke like gode på å se for seg hvordan prosjektet vil bli med tanke på høyder og størrelser. Det er vår jobb å forklare dette, men det er enklere nå som bygget begynner å ta form og folk kan se det selv, poengterer han.

Alle kjøperne hittil er lokale personer, og de kommer i flere aldersgrupper.

– Enten er det folk som bor i hus lenger ute og som vil bo i en enklere, mer sentral bolig, eller det er folk som ønsker seg hjem igjen. Noen yngre har kjøpt sin førte bolig fordi de ønsker å etablere seg i et vekstområde, og de ser at de kan bo her uten å ha bil. Dette sparer de mye på kontra å bo lenger unna og være avhengig av bil. Knarvik sentrum har arbeidsplasser og alt annet i gangavstand, noe som selvsagt gjør hverdagslogistikken enklere, sier han.

Fortetter i sentrum

Prosjektsjef Kurt Henning Oppedal sier at de så langt er fornøyd med salget, renter og prisstigning tatt i betraktning.

– Selvsagt kunne vi håpet på enda flere salg, men med tanke på tidene vi er inne i synes vi det veldig bra å ha solgt halve første trinn. Planen er å starte med disse leilighetene samt alle fellesarealene og infrastruktur, så må vi selge en del flere før vi starter på det andre trinnet, påpeker han.

Hele Knarvik sentrum er omfattet av reguleringsplanen fra 2015 som kommer til å bety en stor transformasjon der det meste er regulert til bolig og kontor. Knarvik Allé er først ute, der utviklerne satset på et rent boligprosjekt uten noe næring.

– I planleggingen sammen med meglere og arkitekter gikk vi for hele spekteret av størrelser for å møte et bredt spekter av kunder. Leilighetene snitter på 61.000 kroner per kvadratmeter, poengterer han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no