Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BRUKER TEKNOLOGI: Bergensgruppen tar i bruk teknologi for å få ned kostnader og CO2-utslipp fra Kokstadflaten 19a.

Lavere leiekostnader og CO2-utslipp på Kokstadflaten

Bruk av innovativ byggteknologi gir resultater for Bergensgruppen, som samarbeider med Adaptic om å overvåke data om energi- og vannforbruk og avfall i Kokstadfalaten 19a og b.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 30. november 2023 8:44 (Oppdatert 19. februar 2024 12:26 )

– Som et fremoverlent eiendomsselskap er det naturlig å satse på fremtidsrettet teknologi for å redusere CO2-utslipp og kostnader for leietakerne, sier Thomas Taklo, daglig leder i Bergensgruppen.

Selskapet eier Kokstadflaten 19a og b og har nylig inngått et samarbeid med teknologiselskapet Adaptic, som har utspring fra Kokstad. Adaptic digitaliserer manuelle prosesser i eiendomsbransjen og får stadig flere lokale og nasjonale eiendomsaktører på kundelisten.

Adaptic samler inn data om energi- og vannforbruk og avfall i næringsbygg. Forbruksdataene overvåkes digitalt slik at systemet automatisk oppdager energityver og andre driftsavvik. Videre kan rapporteringsbehovene digitaliseres, og man sikrer en helt rettferdig og automatisk fordeling av energikostnadene til leietakerne. Bergensgruppen har tatt i bruk teknologien i Kokstadflaten 19a og b i form av en utbedret strømmålerstruktur som samhandler med Adaptics programvare.

– I mange næringsbygg er det utfordrende å skille leietakernes strømforbruk og ofte betaler de for mye eller for lite. Nå kan vi til enhver tid dokumentere den enkeltes energiforbruk slik at alle betaler for reelt forbruk og riktig andel av felleskostnadene, sier Thomas Taklo.

Fv: Mathias Pedersen (leder forretningsutvikling Adaptic), Thomas Taklo (daglig leder Bergensgruppen) og Håvard Moster (kommersiell leder, Adaptic).

Teknologien bidrar også til å redusere leiekostnadene, ifølge Taklo.

– Nå får vi varsler ved overforbruk av energi og kan gjøre tiltak raskt, eksempelvis hvis ventilasjonsanlegget feilaktig går for fullt når det ikke er folk i byggene. Dette bidrar til lavere strømforbruk og følgelig mindre CO2-utslipp, forklarer han.

Bergensgruppen ser allerede positive effekter og både strømforbruket og nettleien er redusert med ti prosent.

Kokstadflaten 19b er et kontor/lager/logistikkbygg på 2100 kvadratmeter, mens nabobygget Kokstadflaten 19a er et totalrehabilitert kombinasjonsbygg på tre etasjer for lager, butikk og kontor.

– Det er gledelig at nok en eiendomsaktør ser fordelene med vår digitaliseringsteknologi. Den er allerede i bruk i flere av byggene til WCI og Odfjell Eiendom på Kokstad og vi opplever at eiendomsaktørene her er veldig opptatt av det grønne skiftet, og at de ønsker å ligge foran på digitalisering, sier Mathias Pedersen, leder for forretningsutvikling i Adaptic.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no