Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SENTRALT: Dokken sør er beliggende sentralt i Bergen. Foto: Plan- og bygningsetaten i Bergen

Mad vant konkurransen om Dokken sør

Arkitektselskapet skal bistå Dokken utvikling AS som plankonsulent, og samarbeide med Bergen kommune for å lage områdeplan.

Tore Årdal

torsdag 20. juni 2024 13:43 (Oppdatert 3. juli 2024 19:37 )

– Dokken sør er en viktig utvikling som betyr mye for alle i Bergen. Vi gleder oss til å kunne bidra med vår kunnskap om bærekraftig utvikling og arkitektur, og å være med og danne grunnlaget for gode prosesser og samarbeid, sier arkitekt og fagleder Kirsten Welschemeyer i Mad arkitekter.

Områdeplanen skal skape grunnlaget for en helhetlig, fremtidsrettet og bærekraftig byutvikling på det tidligere industriområdet.

– Det er mange spennende ønsker, premisser og tanker som skal sys sammen i denne reguleringsplanen, som skal danne grunnlaget for en ny, attraktiv bydel. Det er en drømmeoppgave, sier Welschemeyer.

Nå skal de kvalitative premissene settes for det som skal bli en helt ny bydel. Med plasseringen av Havforskningsinstituttet, Fiskeridirektoratet og det nye akvariet, vil Dokkens identitet forsterkes. Det legges også til rette for nye arbeidsplasser og boliger, samt kulturelle funksjoner, skole og barnehager.

– Vi i Dokken utvikling er svært godt fornøyde med at Mad Arkitekter skal bistå oss i planprosessen. Oppgaven med å områderegulere Dokken sør sammen med Plan- og bygningsetaten er omfattende og kompleks, og vi setter derfor stor pris på å ha med oss et faglig dyktig team på laget videre, sier styreleder Eva Hagen i Dokken utvikling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no