Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VIL HA MER I BERGEN: Odd Reitan vil gjennom selskapet Vestenfjeldske Eiendom kjøpe seg opp i Bergen. (Foto: Reitangruppen)

Reitan jakter mer i Bergen

43.000 kvadatmeter er på ingen måte nok for Vestenfjeldske Eiendom.

Torgeir Hågøy

tirsdag 10. mars 2015 1:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:30 )

Petter_Hjortland_Snapseed
Petter Hjortland.

– Vi har store ambisjoner om å kjøpe mye i Bergen, sier daglig leder i Vestenfjeldske Eiendom, Petter Hjortland.

Har ikke noe tak

De ble nylig kjent at selskapet har kjøpt det tidligere hovedkontoret til EGD Property i Bergen. Prisen er hemmelig, men ligger trolig på i overkant av 70 millioner kroner. Vestenfjeldske Eiendom, som eies av Reitan Eiendom, eier i dag cirka 43.000 kvadratmeter med næringseiendom i Bergen. Tar vi med eiendommer hvor de har mindre eierandeler er antallet kvadratmeter på rundt 53.000. Dette er altså ikke nok. Reitan har større planer for Bergen.
– Vi har ikke noe tak på hvor mye vi skal investere i Bergen. Vi er hele tiden på jakt etter de rette objektene, sier Hjortland.

Lite for salg

Han vil ikke ut med hvilke eiendommer de ser på for øyeblikket.
– Akkurat nå er det litt rolig i transaksjonsmarkedet. Det var et rush før jul, men nå har det roet seg, sier Hjortland.
Det som har blitt solgt, og som helt sikkert kommer til å bli en av de aller største transaksjonene i år er salget Aibel-bygget på Kokstad. Eiendommen ble solgt av Ferd for rundt 570 millioner kroner. Kjøper er foreløpig ikke kjent.

Ler mer her: Aibel-bygget er solgt

Les også: Skuffende salgsvolum

og: Bergen 0 – Stavanger 2,9 mrd

Vokser

Eiendomsvirksomheten til Reitangruppen, Reitan Eiendom, hadde ifølge en pressemelding fra selskapet god vekst i leieinntekter og underliggende verdiskaping i 2014. Driftsinntektene i 2014 ble på 413 millioner kroner.
– Reitan Eiendom har over tid hatt en jevn og god verdiutvikling på sine prosjekter og investeringer. Netto gevinster og verdiendringer for 2014 er 51 millioner mens det utgjorde 179 millioner i 2013. I tillegg har tilknyttede selskap hatt gode resultater og salgsgevinster også i 2014, sier administrerende direktør Ingolv Høyland.
E. C. Dahls Eiendom kjøpte i høst Britannia Hotell sammen med Olav Thon.
– Dette er et praktbygg i Trondheim sentrum som vi lenge har hatt et sterkt ønske om å eie. Nå kan vi sammen løfte Britannia til å bli det prestisjehotellet vi mener en by som Trondheim må ha, sier Odd Reitan.
Reitan Eiendom har ved utgangen av 2014 eiendom for over 6 milliarder kroner i sin balanse, samt mange spennende eierposisjoner i ulike eiendomsvirksomheter.
– Når vi i tillegg har god underliggende inntjening og en sterk soliditet, er vi klare for ytterligere vekst og utvikling, fortsetter Høyland, som legger til at de satser videre i Trondheim sentrum, har fått enda større slagkraft i Bergensområdet og satser fremover på prosjekter innen logistikk og byomforming.

Siste nyheter Vest-Norge

Perfekt storm i transaksjonsmarkedet i Bergen

Nyheter / torsdag 16. september 2021

Advarer Bergen-politikerne mot Oslo-fellen

Nyheter / onsdag 15. september 2021

Vil bygge på helsepark med to etasjer

Nyheter / tirsdag 14. september 2021

Tre leiegårder solgt – kommunen benytter ikke forkjøpsrett

Nyheter / mandag 13. september 2021

Sigba Eiendom fikk overskudd på 100 millioner

Nyheter / torsdag 9. september 2021

Leieinntektene skyter i været i Simonsviken Næringspark

Nyheter / onsdag 8. september 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no