Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SENIORBOLIGER: Tor Instanes, Bodil Valland Steinhaug og Bjart Nygaard viser hvor seniorboligene i denne fotomontasjen skal bygges på Marineholmen i Innovasjonsdistriktet. Foto: GC Rieber Eiendom

Vil utvikle innovativt boligtilbud på Marineholmen

Prosjektet, som er planlagt ferdigstilt mot slutten av 2026, skal gi seniorer mulighet til å bo i et urbant og dynamisk miljø.

Tore Årdal

onsdag 19. juni 2024 11:30 (Oppdatert 3. juli 2024 19:37 )

– Dette blir et innovativt prosjekt som kobler seniorer med mye kunnskap med studenter og gründere. Det viser i praksis hvordan vi fremover kan utnytte ressursene som seniorer besitter, sier administrerende direktør Tor Instanes i GC Rieber Eiendom.

Prosjektet, som er planlagt ferdigstilt  mot slutten av  2026, skal gi seniorer mulighet til å bo i et urbant og dynamisk miljø, med en god blanding av forskere, studenter, beboere, oppstartsmiljøer, finans, næringsliv og besøkende. Her vil seniorer kunne bo sentralt i Bergen, og samtidig få muligheten til å bidra med sin kunnskap og sine ressurser.

GC Rieber Fondene har som ett av flere mål å forbedre livskvaliteten for seniorer gjennom å tilby boliger som fremmer psykisk og fysisk helse og som gjør det mulig å bli boende hjemme lenger.

– Seniorboligene på Marineholmen skal legge til rette for en aktiv, sosial og trygg tilværelse med muligheter for fellesaktiviteter og friluftsliv. Seniorene vil også få muligheten til å bidra inn i lokalmiljøet på Møhlenpris i tillegg til de mulighetene som ligger i Innovasjonsdistriktet, ved å støtte gründermiljøene på begge sider av Puddefjorden, sier Bjart Nygaard i GC Rieber Fondene.

Et spesielt aspekt ved prosjektet er at studenthybler kan leies relativt rimelig, mot at studentene bistår med noen oppgaver for seniorene.

– Dette tiltaket er ment å styrke båndene mellom generasjonene, og fremme et levende fellesskap. I tillegg vil det bli gjennomført forskning på effekten denne boformen, for å kunne dokumentere og forbedre livskvaliteten for eldre også i fremtiden, sier Nygaard.

Med dette prosjektet ønsker GC Rieber Fondene og GC Rieber Eiendom å vise at det å bli eldre kan være en berikende og meningsfull periode i livet.

– Seniorboligene på Marineholmen markerer et viktig skritt mot en ny type boligtilbud for eldre, som kombinerer moderne fasiliteter med en sterk fellesskapsfølelse og tilknytning til et innovativt og fremtidsrettet miljø, sier Instanes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no