Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Torgeir Olsen og Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling er ute med en ny markedsoppdatering.

WPS: – Økende etterspørsel etter logistikkeiendommer i Bergen

Logistikk er det mest etterspurte segmentet i det europeiske markedet, og Bergen er intet unntak.

Tore Årdal

onsdag 5. juni 2024 13:33 (Oppdatert 3. juli 2024 19:38 )

I investorundersøkelsen til WPS Næringsmegling oppgir halvparten av investorene at de vil være nettokjøpere av lager- / logistikkeiendom de neste 12 månedene.

– Dette er en økning fra kjøpsinteressen vi har registrert gjennom 2023, og indikerer at det nå er økt optimisme for lager og logistikk, skriver WPS Næringsmegling i en fersk markedsoppdatering.

Torgeir Olsen, analytiker i WPS Næringsmegling, påpeker at det er få logistikktransaksjoner som er gjennomført i det siste.

– Siden august 2022 utgjør logistikkeiendommer omtrent 10 prosent av transaksjonsvolumet, som er en halvering av «normalandelen», sier han.

Tellingen til WPS viser at logistikkmarkedet (alle bygg innen logistikk, industri, verksted og lager) i Bergen består av drøyt 1,6 millioner kvadratmeter byggareal. Ledigheten i Bergen-markedet er på 3,5 prosent, som er på nivå med tilsvarende ledighetstall for Oslo-regionen.

– Leienivået for logistikkbygg i Bergen har historisk vært på et svært stabilt nivå. Begrenset tilgang på nytt næringsareal, økte byggekostnader og høy etterspørsel etter «last mile»-beliggenheter har imidlertid løftet markedsleiene den siste tiden. Men vi registrerer at det er store leiedifferanser mellom eksisterende bygg og nybygg, sier Olsen.

WPS opplever en økende etterspørsel etter logistikkeiendommer i Bergen, særlig fra nasjonale og internasjonale investorer. Logistikk er det mest etterspurte segmentet i det europeiske markedet, og har stått for den største verdistigningen de 4 siste årene, ifølge Savills EME sentiment investor survey.

– Vi forventer vedvarende høy aktivitet for industrivirksomheter grunnet økt fokus på forsyningssikkerhet, hvor det forventes at større andel av produksjon flyttes «hjem», sier daglig leder Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

Når det gjelder transaksjonsmarkedet generelt har WPS så langt i år registrert et foreløpig transaksjonsvolum på 1 milliard kroner fordelt på 8 transaksjoner. Wirsching har vært i bransjen i 20 år, og kan ikke huske et tilsvarende «rolig» start på et transaksjonsår.

– Det er ikke rolig i den forstand at det ikke skjer noe, men det har vært et veldig lavt volum. Vi har imidlertid flere transaksjoner som skal på plass før 1. Juli. I tillegg har vi allerede klare mandater som skal ut i september Vi er nøkterne optimister, og kan ikke se for oss at årets samlede transaksjonsvolum i Bergen skal bli lavere enn 3,5-4 milliarder, sier Wirsching.

Han påpeker at boligsegmentet – inklusive boligprosjekter og tomtekjøp – fremdeles har en sterk posisjon i transaksjonsmarkedet i Bergen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no