Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

ÅPNET I 2016: Coop Obs Bygg har holdt til i bygget siden 2016. Foto: Google

Nå vil Coop også tilby dagligvarer på Midtun

Bergen Logistikkbygg AS setter i gang reguleringsprosess for få inn dagligvarer i tillegg til eksisterende byggevareforretning.

Tore Årdal

onsdag 12. mai 2021 9:23 (Oppdatert 18. august 2021 17:42 )

På vegne av Coop-selskapet Bergen Logistikkbygg har Opus bedt om veiledningsmøte hos Plan- og bygningsetaten for eiendommen Sandbrekkevegen 95, som ligger sentralt på Midtun i Fana bydel, ca. 1,3 km fra Nesttun sentrum.

Der driver Coop Obs Bygg Midtun i dag handel med arealkrevende varer. Dette er i tråd med tillatt bruk av bygget, jf. bruksendring og dispensasjonsvedtak fra 2016.

– Det er ønskelig å sette i gang en reguleringsplanprosess, der hensikten er en formålsendring slik at planområdet også omfatter noe detaljhandel som en integrert del av eksisterende byggevareforretning, skriver konsulentselskapet Opus i henvendelsen til PBE.

Der skal det legges til rette for et begrenset utvalg dagligvarer i deler av varehuset.

– En byggevarebutikk som tilbyr en mer total handleopplevelse for byggevarekundene sine, er i tråd med Coop sitt konsept og deres lange tradisjon. Dette er et butikkonsept det kan vises til en rekke andre steder i landet, blant annet i Førde og på Stord, påpeker konsulentselskapet.

Det vises også til at Coop sine butikker tradisjonelt har solgt mange ulike varekategorier under samme tak, og at dette derfor anses som en del av Coops konsept.

– Coop er Norges eneste dagligvarekjede som eies av forbrukerne selv (forbrukersamvirke), og har eksistert i over hundre år. Siden starten har butikkene tilbudt et rikholdig vareutvalg. Butikkene hadde alt en familie trengte, slik at folk slapp å dra fra butikk til butikk.

Det ble søkt om bruksendring fra handel med arealkrevende varer til detaljhandel i 2019, men dispensasjon fra plankravet ble avslått. På bakgrunn av dette ønsker Coop nå å endre formålet gjennom en reguleringsplanprosess.

Store deler av området er regulert til industri og lager i gjeldende kommuneplan og eldre plan fra 1967.

– Dagens situasjon er imidlertid mer variert enn som så, med en stor andel forretninger og annen næring som ikke er industri/lager. Herunder er det hovedvekt av byggevareforretninger, dagligvarebutikker, bilverksted, treningssentre m.m. En formålsendring vil dermed være mer i tråd med områdets faktiske bruk enn gjeldende reguleringsformål i kommuneplan og eldre reguleringsplan, skriver Opus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bringer nytt liv til Augustin Hotel

Nyheter / mandag 29. april 2024

Halvparten av alle hotellrom i Bergen sto tomme i Q1

Nyheter / fredag 26. april 2024

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no