Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Tidlig illustrasjon av prosjektet. Ill: Sweco Architects

Vil bygge studentboliger ved Småpudden

Studentsamskipnaden på Vestlandet og FinansGruppen Eiendom inngår intensjonsavtale om utvikling av Damsgårdsveien 70.

Tore Årdal

tirsdag 2. april 2024 9:19 (Oppdatert 26. april 2024 11:05 )

– Dette samarbeidet markerer en viktig milepæl i arbeidet med å møte behovene til studentene i Bergen. Gjennom kombinasjonen av FinansGruppen Eiendoms erfaring innen eiendomsutvikling, Sammen Boligs kompetanse innen utvikling av studentboliger og Studentsamskipnaden Vest sitt engasjement for studentvelferd, er vi sikre på at dette prosjektet vil bidra til å skape attraktive sentrale og tilgjengelige boliger for studenter i regionen, fremgår det av en pressemelding fra de nevnte selskapene.

Eiendommen Damsgårdsveien 70 ligger sentralt i Bergen ved torget Fløtmannsplassen og broen Småpudden over Damsgårdssundet.

Tore B. Haugnes, prosjektleder i FinansGruppen Eiendom, sier de er begeistret for samarbeidet med Studentsamskipnaden på Vestlandet og Sammen Bolig. De ser frem til å starte utviklingen av prosjektet med målsetning om å øke tilgangen på studentboliger i Bergen.

– Dette prosjektet vil gi studentene et sentralt og trygt sted å bo, samtidig som det vil bidra til å videreutvikle Damsgård som en sentral og moderne bydel, sier Haugnes.

Stein Ove Halhjem, boligdirektør i Sammen Bolig, påpeker at Studentsamskipnaden på Vestlandet og Sammen Bolig er dedikert til å sikre at alle studenter i Bergen har tilgang til gode og rimelige boliger.

– Vi ser fram til å samarbeide tett med FinansGruppen Eiendom for å realisere dette spennende prosjektet, som vil bidra til å styrke studentmiljøet og trivselen i byen, sier  Halhjem.

Partene skal sammen med plankonsulent Sweco Architects starte prosessen med regulering, hvor de innledende møter med kommuneadministrasjonen starter allerede i april.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bringer nytt liv til Augustin Hotel

Nyheter / mandag 29. april 2024

Halvparten av alle hotellrom i Bergen sto tomme i Q1

Nyheter / fredag 26. april 2024

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no